algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La reina i les infantes, tranquil·les per Palma

La família reial es va fer veure ahir per Jaume III per donar una imatge d'aparent normalitat després de les explosions d'ETA de diumenge

109720
La reina i les infantes passejaven ahir per Jaume III. | Ferran Aguiló - Julián Aguirre

Un dia després que ETA fes explotar quatre artefactes bomba a distints restaurants de Palma, les infantes, Helena i Cristina, i la reina Sofia sortiren ahir de compres per la cèntrica avinguda comercial de Jaume III. Amb aparent normalitat i vestides, a simple vista, de carrer, les dues borbones i la reina es feren veure entre la multitud per transmetre una imatge de tranquil·litat, tant als turistes que han vingut a passar les vacances a l'Illa com als ciutadans de Palma. Com si fossin dues ciutadanes corrents, Helena i Cristina reforçaren la imatge de no voler cedir a la voluntat del comando terrorista d'abandonar l'Illa, extremar seguretats i copejar el sector turístic seguint amb la mateixa tònica que ja traslladà el rei Joan Carles el 30 de juliol, quan l'atemptat en un cotxe bomba al quarter de Palmanova acabà amb la vida de dos guàrdies civils: Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salvà Lezaún.

La reina i les dues infantes en tot moment eren escortades a distància per un seguici de guardaespatlles vestits de paisà. Les dues germanes borbones pujaren costa amunt de l'avinguda per mirar els aparadors dels comerços de roba i fer les habituals compres de cada any quan vénen a passar l'estiu a Mallorca. Els reis, Joan Carles i Sofia, no han variat els seus plans i aterraren dia 1 d'agost a Palma per passar-hi unes vacances, sens dubte, marcades pel dol dels dos assassinats.

Sofia es troba amb la mare de Diego Salvà

Durant la seva passejada per l'avinguda Jaume III i pels carrers cèntrics de la capital balear, la reina Sofia i les dues infantes, Helena i Cristina, es trobaren de casualitat amb la mare de Diego Salvà, un dels dos guàrdies civils morts en l'atemptat contra el quarter de Palmanova el passat 30 de juliol, un dia abans de l'arribada dels reis a Mallorca per passar l'estiu al palau de Marivent. Amb un posat de preocupació, la reina Sofia s'interessà per l'estat d'ànim de la mare, que aprofità per saludar-la. La reina expressà totes les mostres de suport a tots els familiars de les dues víctimes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Pere Gotera, fa mes de 14 anys
T.S.F.:

Me pareix molt bé que t'agradi que aquestes senyores gastin els diners a Palma, però pensa que aquests diners segurament els hem posat tu i jo, entre d'altres, perquè d'on te penses que treuen aquests diners? Les tenen perquè l'Estat les hi dóna una assignació cada any d'uns qunts milions d'euros per així després se les puguin gastar en botigues.

L'únic consol és que al manco deixen aquí part els diners que els mallorquins pagam en concepte d'imposts.
Valoració:1menosmas
Per T.S.F., fa mes de 14 anys
No sé a que venen tots aquets comentaris que he llegit. no tenen res a veure amb aquesta notícia.
Jo consider que està molt be que la reina i les infantes es gastín els dopés anan de compres per Palma, aixó es el que necessiten les botigues, vendre per no tancar portes i millor que sels gastin a Palma que no a una altra ciutat.
Valoració:15menosmas
Per no me feis gens de pena, fa mes de 14 anys
Peguen foc a una pantalla que no és seva, atemoritzant i posant en perill a nins indefensos i deprés venen aquí a queixar-se perquè les han detingut, oh pobrets, quina pena qe me fan. Voltros no estimau Catalunya ni els Països Catalans, sou uns caps de fava sense orelles.

Au, a prendre per c.....
Valoració:24menosmas
Per Pep Cucavela, fa mes de 14 anys
Una agressió dels mosos cap a l'esquerra independentista? No t'equivoquis, és una actuació contra les quatre rates violentes que es pensen que actuen en nom dels catalans i l'únic que fan és utilitzar la violència gratuïta i impedir que unes persones puguin veure el que els hi doni de gust a un pantalla gegant.

Ara demà vendré jo a cremar una pantalla on els radicals mirau un documental del que sigui i sé cert que estareu ben contents de que em dentengui i m'enxironin.

Basta d'hipocresia, deixau de fer l'ase i, sobre tot, no es poseu a la boca el nom dels nacionalistes que lluitam per la nostra terra amb la paraula i la tolerància.
Valoració:0menosmas
Per Joan XXIII, fa mes de 14 anys
Els que varen cremar la pantalla de Terrassa on donavenen el partit de la selecció espanyola mereixen tot el meu rebuig i vull que se`ls hi apliqui la llei com a la resta de mortals.

No tenien cap dret a cremar res, qui vulgui anar a veure la selecció espanyola que hi vagi i qui no li interssi que fagi altres coses, com per exemple vaig fer jo. De la mateixa manera que ens feria ràbia que cremassin un pantalla on donassin el Barça o la selecció dels Països Catalans.

Els que no respecten la llibertat d'expressió dels altres no hi caben dins el nacionalsime democràtic i tota aquesta xusma violenta i intolerant l'únic que aconseguiexen es embrutar el nom dels nacionalistes demòcrtes.

Així que vos en podeu anar a cercar complicitats a un altra lloc.
Valoració:6menosmas
Per Pere, fa mes de 14 anys
19 .Espanya fa fàstic. El tal Soler va fer molt ben fet de cremar la pantalla dels collons. Que es posin la "roja" a la TV de ca seva; fer-ho aquí al bell mig del centre de Terrassa és un acte de supèrbia i una provocació inacceptable.
XX11.08.09, 11:18

18 .Cada dia me fot mes fastic aquesta porca espanya i les seves institucións anticatalanes.¡QUIN FASTIC QUE SENTO AL VERME OBLIGAT A TINDRA PAS-SAPORT DE LA PUTA ESPANYA!
Kiwo11.08.09, 11:17

65 .BOICOT A LA PUTA TELE 5!!! QUE BAIXI LA SEVA AUDIÈNCIA A CATALUNYA D'UNA PUTA VEGADA!! AIXÍ ÉS COM SE'LS FA MAL ALS QUE SUBSCRIUEN EL "MANIFIESTO"CONTRA EL CATALÀ!!! BOICOT JA A TELE 5!!!!
PUTA SPAIN11.08.09, 12:49


79 .jo també hauria cremat la maleïda pantalla. Si algú es creu amb dret d'imposar a l'espai públic una retransmissió de la selecció de l'estat ocupant, algú té tot el dret de treure-la per la força. Està clar que l'alcalde sociata de Terrassa sols volia arreplegar vots hispans i de pas provocar.
josep11.08.09, 13:20

121 .SPAIN = AFRICA , CATALONIA = EUROPE
Paul11.08.09, 13:47

119 .Va ser genial veure la xarnegada corrent quan els hi van cremar la pantalla ! que es pensaven?
Mic11.08.09, 13:45

www.avui.cat

Valoració:-5menosmas
Per Pere, fa mes de 14 anys
La Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa ha fet públic un comunicat on denuncia el tracte que va rebre el militant Jaume Soler en el moment de la detenció, aquest dilluns al matí, per la presumpta autoria de la crema de la pantalla de Tele-5 a Terrassa, el passat 20 de juny durant la celebració d'un partit de la selecció espanyola.

Segons l'organització, els Mossos d'Esquadra van detenir Soler al seu domicili, davant la presència dels seus dos fills i la seva companya i denuncien que en cap moment els agents li van explicar el motiu de la detenció.

Tanmateix, des de la CUP destaquen el compromís polític i social del detingut tant al Vallès Occidental, com al Garraf i el Baix Llobregat; i consideren la detenció “una agressió contra l'esquerra independentista, un atac que mostra el caràcter repressiu dels Mossos d'Esquadra, convertits en un instrument de l'Estat contra aquells que lluiten en defensa dels drets nacionals i socials dels Països Catalans”.

Així doncs, des de l'organització consideren que es tracta d'una mostra més de “la política repressiva de l'Estat contra els moviments populars catalans”. Per tots aquests motius, exigeixen la “immediata posada en llibertat” de Jaume Soler i criden a la participació en properes mobilitzacions.

La primera d'elles s'ha celebrat aquest dimarts a les 10 del matí davant dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, on el detingut ha declarat davant el jutge.
Valoració:-3menosmas
Per xaume, fa mes de 14 anys
La meitat de les forces policials protegint una sola família. L'altre meitat repartint garrotades a dones i infants davant la plaça de toros.
No és estrany que després els fills de puta d'etarres es moguin aixì com volen.
Valoració:8menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 14 anys
Jo a qui no he vist mai passetjar a peu per Ciutat es al Borbon gros, ben segur que está molt enfeinat, pobret, amb lo "campechano" que es.
Valoració:6menosmas
Per Jaume, fa mes de 14 anys
Batua el món ses tres magdalenes!!! eiiiii que paguen amb els nostres dotberets!!
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente