algo de nubes
  • Màx: 17.1°
  • Mín: 12.25°
16°

El TSJIB imputa l'exregidor del PP a sa Pobla Joan Llabrés en el cas Cavallistes

El magistrat el crida a declarar amb el testimoni Jaume Rosselló, torero a cavall d'Inca

XAVIER GISPERT ZEGRÍ. Palma

El magistrat del TSJIB Antoni Monserrat, instructor del cas Cavallistes, ha cridat a declarar com a imputat l'exregidor d'Agricultura del PP a sa Pobla, Joan Llabrés, que esdevé el dotzè càrrec o excàrrec del PP acusat en aquest cas de presumpta corrupció urbanística. El jutge Monserrat també ha cridat a declarar un nou testimoni, el torero a cavall d'Inca Jaume Rosselló, germà de l'exregidora de Cultura i exdirectora general del Govern del PP, Joana Rosselló.Llabrés i Rosselló declararan demà davant la Sala Civil i Penal del TSJIB, en la qual es du a terme també la primera decisió d'Antoni Monserrat en el procés d'instrucció del cas Cavallistes des que el TSJIB ha acceptat fer-se'n càrrec.

Fonts jurídiques internes del cas asseguraren ahir que la decisió del jutge de culpar l'exregidor de sa Pobla i el torero a cavall d'Inca ha estat exclusivament seva, sense que la defensa de cap imputat ni l'acusació fiscal o particular ho hagin demanat. Cal recordar que la investigació del cas passà a mans de l'Alt Tribunal en corroborar que la batlessa de Felanitx imputada, Catalina Soler, també és diputada al Parlament i, per tant, no pot ser processada per un jutjat penal unipersonal ordinari.

El principal acusat en el cas Cavallistes és l'exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal, al qual s'acusa d'haver-se fet construir un xalet il·legal i intentar legalitzar-lo amb documentació falsa emesa per càrrecs locals del PP d'una desena de municipis de Mallorca. La Fiscalia creu que Vidal demanà als altres imputats que li expedissin certificats acreditant que una associació cavallista tenia seu al que, segons sembla, només seria el seu xalet particular. D'aquesta manera, Vidal hauria intentat legalitzar l'habitatge declarant-lo d'interès general.

A banda de Joan Llabrés, Catalina Soler i Sebastià Vidal, els altres nou «populars» involucrats en el cas Cavallistes són: el batle de Santanyí, Miquel Vidal; el batle de Selva, Joan Rotger; el batle de Montuïri, Gabriel Matas; el conseller del PP al Consell de Mallorca i exbatle de Campos, Andreu Prohens; el tinent de batle d'Inca, Joan Rubert; l'exbatle de Santa Margalida, Antoni del Olmo; el tinent de batle de Llucmajor, Joan Jaume; l'exprimer regidor de Lloret, Joan J. Ramis; i l'exbatle de sa Pobla, Antoni Serra. A més, també estan imputats dos funcionaris de ses Salines, un dels quals és l'exzelador de la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.