algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

El Govern inspeccionarà la gravera de la penya Roja davant les denúncies veïnals

Diuen que l'explotació produeix molèsties, com cruis a les cases

A. BASSA. Son Servera.

El Govern balear realitzarà en breu una inspecció de la gravera ubicada devora l'Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI) de la penya Roja, a Son Servera, amb motiu de les denúncies dels veïns de la zona que se senten perjudicats per aquesta explotació. La Direcció General d'Indústria s'ha compromès amb l'Ajuntament de Son Servera a enviar-hi els tècnics, en els pròxims dies, perquè vigilin si es compleix la normativa, mesurin les detonaciones i en comprovin l'abast. Des del Govern han mostrat la seva bona predisposició a estudiar una solució per a una problemàtica que fa anys que dura.

La pedrera, explotada per l'empresa de graves El Puente SA, disposa dels permisos legals. Fonts autoritzades de la Direcció General d'Indústria han explicat que, «encara que es compleixin tots els permisos, de vegades el nivell de detonaciones origina molèsties. Els tècnics es desplaçaran a Son Servera per mesurar les detonaciones i posteriorment la intenció és trobar-se amb els afectats i visitar els seus habitatges, per analitzar els perjudicis i veure com se'n pot minimitzar l'impacte».

Ja fa molts d'anys que els veïns de la penya Roja denuncien que l'activitat que s'hi du a terme origina molèsties com ara renou, pols i cruis als habitatges. Va ser l'any 1994 que varen presentar una denúncia per presumpte delicte ecològic -que no va prosperar- i altres vegades han recollit firmes per demanar-ne el tancament, ja que es troba en una zona protegida. S'ha de recordar també que al voltant de la gravera hi ha una sèrie de molins. L'any 1996, l'Associació per a la revitalització dels centres antics (Arca) ja denuncià la seva preocupació perquè les excavacions no afectassin aquests molins.

D'altra banda, per desembre del 1999, l'Ajuntament de Son Servera demanà la intervenció del Govern per evitar que la gravera creixés en volum i fes malbé l'ANEI. Ara torna a reactivar-se tot aquest tema i els veïns hi demanen solucions urgents. Així es pogué entreveure a l'assemblea ciutadana que ha tingut lloc aquesta setmana, en la qual alguns veïns de la zona exposaren a l' Ajuntament la seva preocupació per aquesta qüestió.

La regidora Conxi Peña es mostrà sensibilitzada amb aquesta problemàtica i informà l'assemblea ciutadana que s'havia posat en contacte amb el director general d'Indústria per tal d'analitzar la situació actual d'aquesta gravera, i es comprometé a intentar cercar-hi una solució que deixi tothom satisfet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.