nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

El comerç denuncia que els hotels permeten l'activitat dels «manters»

Mobilitat ha fet controls a 48 vehicles, dels quals n'ha immobilitzats 8

E. DOMÈNECH. Palma.

«Els manters s'han reorganitzat i enguany han tornat a operar activament a Mallorca». Així ho assegura el president de l'Associació de Comerciants i Empreses Turístiques (Acotur), José Tirado, alhora que afirma que els hotelers de determinades zones de l'Illa ofereixen les seves instal·lacions als «manters». Prop de 40 establiments de Calvià i de la Platja de Palma els deixen utilitzar la seva recepció per oferir les excursions «il·legals».

Els «manters» són organitzadors d'excursions amb autocar durant les quals fan aturades prolongades de 2 o 3 hores en locals comercials on s'exhibeixen i es venen productes amb tàctiques comercials agressives, afegint alguna visita turística per fer atractiva la sortida.

Acotur, amb el Col·legi Oficial de Guies Turístics, presentà denúncies a les administracions competents la Conselleria de Mobilitat, la de Turisme, la de Salut i Consum, com també a l'Ajuntament de Palma i al de Calvià-zones on normalment actuen els «manters» per la presència de turistes de l'Imserso.

Arran d'aquestes denúncies la Conselleria de Mobilitat realitzà durant cinc dies, del 19 de març al 2 de maig, tota una sèrie d'inspeccions. Es controlaren 48 vehicles, dels quals 8 quedaren immobilitzats, amb 295 persones afectades. Aquesta és una mesura cautelar i no es tramita cap expedient sancionador, segons indica la Conselleria en un comunicat.

Tirado lamenta que les tres o quatre empreses que es dediquen a fer de «manters» s'han reestructurat perquè «el Govern ha abaixat la guàrdia». Denuncia que suposen una competència deslleial tant per als comerciants com per als guies turístics, a més d'incomplir el Decret del transport turístic i l'Estatut del consumidor, i de fer publitat enganyosa.

En aquest sentit, des d'Acotur creuen que les actuacions d'algunes administracions com Cort o Turisme han estat «light», mentre que les de Sanitat i Consum «nul·les». Reclamen que s'actuï amb més contundència contra aquestes pràctiques que es dirigeixen principalment a les persones de la tercera edat, «amb un perfil més fàcil d'enganyar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.