muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

La manifestació del Molinar perd adeptes

La protesta contra els transeünts fracassa amb just 100 veïns i els instigadors canvien d'estratègia

L.M. Palma.

Poques persones arreplegà aquest cop la segona manifestació en contra dels transeünts. Si a la primera protesta del dia 25 es congregaren uns 800 residents, a la d'ahir eren poc menys d'un centenar i encara gràcies. I és que els detractors del trasllat d'aquest servei d'acollida a un solar de la Gruta estan perdent adeptes.

Prova d'això és que els instigadors de les protestes necessiten renovar les instruccions de comandament per recuperar la confiança dels veïns. Abans d'iniciar aquesta marxa que els mateixos agents policials qualificaren d'«il·legal» perquè no tenia l'autorització pertinent, el president del Born del Molinar, Miquel Obrador, i Amèlia Mouiño, una resident de la zona, feren uns parlaments per anunciar un canvi d'estratègia i reclutar més voluntaris. Aquesta nova línia d'acció passarà, a partir d'ara, per aquests manaments: «No ens interessa ficar-nos ni amb Grosske ni amb Nadal. Les pancartes han de dir frases curtes contra Cort», anuncià a viva veu Mouiño. Afegí: «A partir d'ara serà més difícil organitzar manifestacions espontànies, però continuarem fent-les. Seran menys esporàdiques però no per això menys contundents». Per acabar d'arrodonir el pamflet, Obrador demanà als veïnats col·laboracions econòmiques per poder costejar aquests actes. La tercera mobilització «forta» la preparen pel darrer dilluns d'aquest mes, el 26. Aquest dia pensen tornar a irrompre el ple municipal. Aquest cop, segons comunicà Obrador, la intenció del Born del Molinar -l'única associació que dóna suport a aquest tipus d'accions menys dialogants- és omplir la sala de plens i la plaça de Cort. En aquests mateixos parlaments, els dos portaveus negaren que la batlessa Aina Calvo expulsàs els veïns del ple per insultar i cridar enmig de la sala sinó que, contra la versió de la resta d'assistents a la cambra, «vam ser els mateixos veïns els qui decidírem abandonar el ple», en paraules del mateix Obrador.

No pel fet de ser menys veïns significà que la manifestació estigués exempta d'aldarulls. No, tot el contrari. En un moment donat de la marxa, un exaltat envaí el carril contrari de la calçada, en el moment en què passava un autobús impedint-li el pas. En aquest punt, un grup més nombrós de veïns, a remolc del primer, el seguí i paralitzà el trànsit en sentit contrari a la marxa, ben bé uns 15 minuts. Aquesta acció va provocar la intervenció del cordó policial per evitar que la mobilització es desbordàs.

Així mateix, la Policia impedí que el primer exaltat continuàs el recorregut de la manifestació i l'envià cap a casa seva, tot advertint al responsable de l'associació que si continuaven les provocacions no hi hauria més remei que començar a detenir gent. Dimecres hi haurà més protestes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.