muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

Els instituts de les Illes disposaran de policies tutors per evitar els conflictes

Un total de 62 agents participaran en aquest programa el pròxim curs escolar

M.QUES. Palma.

Balears disposarà en el pròxim curs escolar de 62 policies tutors gràcies a un programa de l'Executiu que pretén la implantació progressiva d'agents en els centres educatius de secundària de la Comunitat per prevenir situacions conflictives. Les conselleres d'Interior i Educació, María Angeles Leciñena i Bàrbara Galmés, signaren ahir un protocol d'actuació per instaurar la figura del policia tutor en els municipis. La presència d'aquests agents en els instituts ha de ser impulsada i sol·licitada pels ajuntaments, una vegada que els consells escolars determinin si és convenient la presència policial diària.

Els agents tindran una funció mediadora, pedagògica i preventiva de conductes de risc en les quals els alumnes puguin ser subjectes actius o passius, com la violència escolar, els abusos contra la llibertat sexual, l'absentisme escolar, el consum d'alcohol o drogues i la regulació del trànsit en hores d'entrada i sortida d'alumnes.

En concret, l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) formarà els futurs policies tutors a mesura que els ajuntaments presentin les seves sol·licituds per participar en aquest programa. Els agents, una vegada formats, treballaran per prevenir conflictes en els quals ses vegin implicats menors d'edat, tant en els centres escolars com en les zones pròximes als instituts. La seva tasca es desenvoluparà en permanent «complicitat» amb la direcció educativa de cada centre, amb l'objectiu de fer front a noves situacions que es plantegen en la societat, una funció que no serà «punitiva» sinó «preventiva» i de «suport» als centres educatius, alumnes, professors i pares, asseguraren ahir els responsables del programa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.