cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Gadair assegura que si compra Spanair mantindrà les seves bases

El president de l'aerolínia es reuní amb el conseller de Mobilitat

E.DOMÈNECH./R.C. Palma.

Gadair mantindrà i reforçarà les bases d'Spanair si finalment adquireix l'aerolínia al grup escandinau SAS. Així ho assegurà el seu president, Santiago Sánchez, després de la reunió mantinguda amb el conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, a qui explicà les intencions de Gadair en el cas que s'accepti la seva oferta de compra.

Sánchez llançà un missatge de «tranquil·litat» i afirmà que mantindran les bases, les rutes i freqüències i els llocs de feina d'Spanair. La intenció de Gadair és millorar la flota i convertir l'aerolínia en una companyia encara «més líder», en base a l'estudi tècnic i el pla de negoci que han elaborat. L'edat mitjana actual de la flota és de 12 anys i es vol reduir fins als 8,5 en el proper lustre.

L'oferta de Gadair, que presenta amb socis àrabs i catalans, és una de les tres que s'han fet públiques. El fons d'inversió Longstock Financial, fins ara soci de Gadair, ofereix 450 milions d'euros. La tercera és la d'Iberia amb Gestair. De moment, SAS no s'ha posicionat per cap en concret.

Durant la reunió, Vicens transmeté als responsables de Gadair la preocupació del Govern sobre la futura venda d'Spanair. Aquest encontre s'emmarca dins els contactes de la Conselleria amb els possibles compradors, sindicats, Aviació Civil i la Comissió Nacional de la Competència, que ha mantingut els darrers dies.

Després de la reunió la Conselleria i Gadair es varen comprometre a mantenir contactes permanents per tal de tenir informació directe dels esdeveniments que dins els propers dies puguin tenir lloc.

En un comunicat, el departament que dirigeix Vicens assenyalà que continuaran treballant des de totes les línies possibles, sempre dins els marges d'actuació que té l'Administració, per tal de mantenir l'actual connectivitat de les Illes Balears amb altres destinacions i perquè la futura companyia contuï tenint base a l'aeroport de Son Sant Joan.

Cogestió

Per altra banda, UM féu una nota en la qual va destacar els avantatges d'una gestió descentralitzada dels aeroports. Considera que permetria, entre d'altres aspectes, gestionar les inversions i disposar de finançament per decidir quines companyies aèries és necessari captar o retenir a les Illes. En aquest sentit, recorden que les amortitzacions que imputa Aena -l'ens públic gestor dels aeroports- a Balears són molt superiors a les inversions que reben.

«Hem de fer una aposta molt seriosa per intentar que Spanair no traslladi la seva base operativa fora de Mallorca. És fonamental que Son Sant Joan allotgi companyies aèries capdaventeres», declarava el president d'UM, Miquel Nadal.

Per la seva banda, el diputat del PSIB, Joan Bonet, assenyalava que, sense haver-se decidit qui serà el propietari d'Spanair, el Govern no té un interlocutor vàlid per fer gestions i assegurar la permanència de la base de l'aerolínea a Palma. Per aquest motiu, no considera factible, de moment, la proposta del PP d'oferir línies d'ajuda com a incentiu per quedar a l'Illa. «Una vegada es conegui qui és el proper gestor de l'aerolínia, el que hem de fer és intentar assegurar que la base d'Spanair quedi a Palma», afegí Bonet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.