algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Cort deu 1,4 milions d' pel castell que De Santos adjudicà a la Riera

L'EMOP tampoc no pagà els 2 milions d' per les obres de Son Fuster

L.M. Palma.

L'Empresa Municipal d'Obres i Projectes urbans de Palma (EMOP) ha de fer front al deute d'1,4 milions d'euros que costà una de les zones de jocs infantils ubicades al parc de la Riera. Concretament es tracta de la rèplica a escala del castell de Bellver i 11 màquines de fitness.Per això, l'Ajuntament estudia la via de l'endeutament. Aquesta també seria l'opció que adoptaria per fer costejar els més de dos milions d'euros de la liquidació de les obres que es van portar a terme en els terrenys de Son Fuster per acondicionar-los com a espai definitiu per instal·lar la fira del Ram.

La decisió d'ubicar al parc de sa Riera una rèplica del castell de Bellver va ser presa a mitjan 2006 per l'anterior tinent de batle d'Urbanisme i president de l'Empresa Municipal d'Obres Públiques, Rodrigo De Santos. Pel que sembla l'adquisició d'aquesta rèplica per a la zona de jocs infantils s'havia d'haver fet mitjançant un concurs públic publicitat i a través de l'Ajuntament i no mitjançant el mateix EMOP. Cap d'aquestes dues consideracions es tingué en compte.

El parc de la Riera s'inaugurà de manera oficial el mes de gener de 2007, època en què hi va haver una certa polèmica sobre l'esmentada rèplica del castell de Bellver, ja que el mes de desembre de 2006 i el febrer de l'any passat dues nines es varen lesionar en un tobogan del castell infantil. Per la seva banda, el portaveu adjunt de l'oposició i tinent de batle d'Esports i Joventut en el passat mandat, el popular, afel Duran, recordà ahir que les dues zones de jocs infantils i l'aparcament subterrani previst en aquest parc havien de ser finançats, en un principi, a través dels 15 milions d'euros de subvenció del Ministeri de Medi Ambient per poder fer aquest parc. «No obstant això, el 2004 els nous resposables del Ministeri advertiren l'Ajuntament que no finançarien ni els jocs infantils ni l'aparcament. Aquests dos equipaments varen ser costejats, finalment per la Societat Municipal d'Aparcaments de Palma», expressà Duran.

En la mateixa línia i en referència als terrenys de Son Fuster, el portaveu adjunt de l'oposició recordà que en un principi estava previst que la fira del Ram se celebràs durant 99 anys al parc de la Riera. Amb tot, el Consistori arribà a un acord amb els firaire d'aquesta fira, en què es concretà que finalment l'esdeveniment se celebraria de manera definitiva a Son Fuster.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.