algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
19°

La vuitena assemblea de l'Aliança Lliure Europea es farà a Mallorca

El PSM serà l'amfitrió dels vora 300 delegats que hi participaran

El partit polític que agrupa les formacions sobiranistes del Parlament Europeu, l'Aliança Lliure Europea (ALE), durà a terme la seva VIII Assemblea General a Mallorca de la mà del PSM, que s'encarregarà de fer d'amfitrió. Uns 300 delegats (alguns dels quals del bloc juvenil) participaran en aquesta reunió els propers 11 i 12 d'abril. L'ALE agrupa gairebé 40 formacions polítiques de diverses nacions sense estat a Europa i d'algunes minories ètniques.

Al Parlament Europeu, l'ALE està aliada amb els Verds, amb qui formen un grup de 42 parlamentaris, un dels quals és escollit per la circumscripció de l'Estat espanyol, Bernat Joan. Aquesta coalició europea agrupa diversos partits de la Península i de Balears: Eusko Alkartasuna (pel País Basc), Bloque Nacionalista Galego (per Galícia), ERC i PSM (pels Països Catalans), Chunta Aragonesista (per Aragó) i Partido Andalucista (per Andalusia). L'assemblea que l'ALE realitzarà a Mallorca se centrarà en dos objectius bàsics. D'una banda, en els preparatius de les eleccions europees de 2009, i de l'altra, en l'aprofundiment d'alguns dels eixos ideològics de la formació.

Justícia social, ecologisme, llibertat d'expressió i diversitat seran els principals eixos de treball de l'ALE que, malgrat ser un partit eminentment sobiranista, el seu origen i principal aposta ideològica passa per l'aprofundiment en el caràcter progressista i d'esquerres. El tractament de la qüestió gitana tindrà un apartat propi en l'assemblea de l'agrupació europea a Mallorca, que gaudirà de la presència d'un partit gitano. En aquesta vuitena assemblea general, l'ALE també rebrà el Sinn Féin, el braç polític de l'extint IRA nord-irlandès, que farà d'observador per plantejar-se si acaba entrant o no a la coalició europea. En la mateixa situació es troben els dos partits de govern de Letònia i Estònia que, si després de l'assemblea de Mallorca decidissin entrar-hi, es convertirien en els primers partits de l'ALE que formen part d'una nació amb estat propi.

L'11 i 12 d'abril tindran lloc dues assemblees en el marc de la trobada. D'una banda, la general, i de l'altra, la de la sectorial de joves, l'amfitrió de la qual serà el JEN-PSM. La llengua oficial de l'assemblea serà el català, i els participants disposaran de traduccions a l'anglès, al francès, a l'alemany i a l'italià, com a mínim. Durant l'estada dels delegats europeus a Mallorca, el PSM i el JEN s'encarregaran de posar en relació els membre de l'ALE amb activistes del moviment associatiu, ecologista, cultural i sindical.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.