algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

De Santos torna a Cort els 50.000 euros que gastà en prostíbuls i se'n va de Mallorca

Parteix a Madrid a un centre de desintoxicació però vindrà per declarar davant el jutge

L'exregidor del PP Rodrigo de Santos abandonà ahir Mallorca després de tornar a Cort, a través d'un burofax, els 50.804 euros dels doblers públics que gastà en prostíbuls masculins entre 2005-2007. El PP municipal assegurà que Rodrigo de Santos -que fa dos dies es donà de baixa com a militant del partit arran que sortís a la llum pública aquest escàndol- partí de l'Illa per traslladar-se a Madrid. Pel que sembla, l'exregidor se n'anà amb la seva família.

El misser que du la defensa del cas, Bartomeu Vidal, corroborà que De Santos podria ingressar a un centre de desintoxicació ubicat en aquesta mateixa ciutat. «S'ha pres unes vacances fins que no el citi a declarar el jutge. Tanmateix, ha de tornar», ratificà Vidal. Així mateix, es limità a dir que De Santos assumeix els fets i el justificà dient que ha estat «un error motivat per problemes de salut».

Al marge de la seva partida, fonts de l'Ajuntament de Palma confirmaren que De Santos ingressà aquesta quantitat al compte de l'Empresa Municipal d'Obres Públiques (EMOP) de Cort i remeté el justificant a la Fiscalia. L'exregidor era titular de la trageta de crèdit en qualitat de president d'aquest òrgan municipal.

Fonts del PP municipal afegiren que De Santos abans de partir no mantingué cap reunió ni amb la líder del PP autonòmic, Rosa Estaràs, ni tan sols amb qui fou la seva màxima responsable a Cort el passat mandat, Catalina Cirer. Precisament ahir Bartomeu Vidal presentà davant el Jutjat d'Instrucció número 5 de Palma un escrit en el qual notifica que es personarà en aquesta causa. La defensa té a la seva disposició part de l'expedient de la investigació per part de la Fiscalia a De Santos. Vidal assenyalà que en aquest informe es parla «d'uns doblers gastats de manera equivocada». Amb tot, la defensa no ha tingut accés a tot l'expedient ni tampoc no té els resultats de tota l'auditoria del 2006 que fou la que detectà aquesta malversació. «Sembla que és cert que hi ha equivocacions en l'ús de la targeta», afirmà Vidal. El misser no assumí com a fet consumat la responsabilitat que De Santos entregàs els doblers a Cort. Ho emmarcà com una actuació personal de l'exregidor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.