muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

La Policia treu per la força els vaguistes tancats a la Junta Electoral de Palma

Els funcionaris de Justícia duen 5 setmanes aturats

El Cos antiavalots de la Policia Nacional espanyola expulsà ahir per la força una cinquantena de funcionaris de l'Administració de Justícia que s'havien tancat en una sala de l'edifici judicial de via Alemanya, habilitada aquests darrers dies com a seu de la Junta Electoral de Zona de Palma. Amb el tancament, els funcionaris pretenien mantenir la pressió sobre el Ministeri de Justícia espanyol, que ahir dematí estava reunit amb representants sindicals a Madrid per continuar les negociacions que haurien de posar fi al conflicte que viu l'Administració des de fa ja cinc setmanes. Els vaguistes estigueren tancats a la Junta Electoral de Zona durant una hora, fins que el president de la sala cridà la Policia perquè els en desallotjàs.

El Cos antiavalots de la Policia Nacional espanyola féu fora els treballadors per la força, ja que alguns d'ells hi oposaren una resistència pacífica i foren arrossegats per terra pels agents de l'autoritat, sense que s'hi registràs cap mena d'incident de cap de les dues parts en conflicte. Un cop expulsats, els vaguistes decidiren continuar la seva protesta als passadissos de l'edifici judicial de via Alemanya, on es concentra tota l'activitat jurídica penal i d'instrucció de Ciutat.

Els funcionaris feren una cadena humana asseguts a les escales de l'edifici, mentre deixaven passar la gent i cridaven lemes contra el ministre de Justícia espanyol, Mariano Fernández Bermejo, i a favor de l'equiparació dels seus sous amb els dels funcionaris de les comunitats autònomes on les competències de Justícia estan transferides.

Ahir horabaixa, els representants sindicals es reuniren de nou a Madrid amb representants del Ministeri, però la negociació es trencà a les sis del capvespre per la incapacitat de Justícia d'apropar posicions amb els treballadors.

Aquesta era ja gairebé la desena reunió de negociació que tenia lloc a Madrid, però de moment ha estat impossible arribar a cap acord.
Els sindicats demanen un augment salarial de 200 euros al mes a partir del mateix any 2008. Però l'oferta millor que fins ara ha formulat el Ministeri és un increment de 40 mensuals més per, progressivament, anar augmentant els sous cada any una mica més.

En una de les reunions de la mesas de negociació, el Ministeri oferí 150 , però al cap de poca estona els representants del Govern informaren els sindicats que retiraven l'oferta perquè havia estat vetada pel Ministeri d'Hisenda. Per això, ara els funcionaris exigeixen que qualsevol nova oferta de Justícia ja estigui avalada per endavant pel Ministeri d'Hisenda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.