algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

«L'anterior govern ens prengué el pèl amb el cementeri islàmic i no tornarà a passar»

La Plataforma Islàmica es reunirà amb Cort, el Govern i el Consell per tal d'aconseguir algun solar

El portaveu de la Plataforma Islàmica de Balears, Francisco Jiménez, qualificà ahir el projecte de cementeri musulmà de l'anterior govern del PP a Palma com «una presa de pèl» a la comunitat. «Això no pot tornar a passar», sentencià. Jiménez digué que l'anterior govern malgastà milers d'euros en un projecte per construir el cementeri musulmà a una zona verda de Son Valentí. Ahir la Junta de Govern de Cort suspengué l'acord perquè els solars escollits no són d'ús funerari i no es poden requalificar. La Plataforma Islàmica, que aglutina almanco deu entitats, explicà que ara el primer objectiu dels mallorquins de religió musulmana és «abastar un dret tan bàsic» com el d'«enterrar els morts a la nostra terra».

La Plataforma ja ha sol·licitat reunir-se amb el president de Balears, el president del Consell i la batlessa de Palma. «Cal trobar un terreny on enterrar els difunts musulmans segons les seves creences», recordaren, perquè als cementeris existents, malgrat ser teòricament civils, no es pot enterrar persones si no és segons els costums catòlics. De fet, són molts els cossos de difunts musulmans que han estat expulsats de Mallorca per culpa d'aquesta situació.

Francisco Jiménez recordà que la llei espanyola empara la seva petició, que a altres indrets de la Península ja ha estat atesa i han construït cementeris laics o específicament musulmans. La Plataforma Islàmica només començarà treballant per aquesta qüestió, però ahir asseguraren que l'objectiu és integrar encara més associacions musulmanes per esdevenir la veu que representi la comunitat islàmica a Balears. La Plataforma parlà també de la no representativitat de Mohamed Meziani, l'home que negocià el tema del cementeri amb l'anterior govern i que s'erigí com a representant dels musulmans sense tenir contacte amb les entitats islàmiques a Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.