nubes dispersas
  • Màx: 12.89°
  • Mín: 7.47°
12°

«Les empreses implicades amb el medi ambient són encara minoria»

Gary Gardner presentà a Palma el darrer informe del Worldwatch

E.DOMÈNECH. Palma.

«El medi ambient ja influeix en la forma en la qual es desenvolupa l'activitat econòmica». Aquesta és una de les conclusions de l'informe «l'Estat del món 2008. Innovacions per a una economia sostenible» que publica el Worldwatch Institute i que la Unesco de Catalunya edita en català gràcies a l'Obra Social de Caixa Sabadell i Sa Nostra. El codirector de l'estudi, Gary Gardner, presentà l'informe a Palma i destacà que hi ha motius per «l'esperança», tot i que les empreses implicades amb el medi ambient són «encara una minoria».

El també director de recerca del Worldwatch Institute valorà de manera positiva els canvis que s'estan produint a la societat. «Vivim la sisena ona d'innovació des de la revolució industrial. Una nova economia industrial en la que s'investiga en energies renovables i en productes reciclables, entre molts d'altres», afirmà. Tanmateix, creu que queda molt de camí per recòrrer i molta feina per fer i que aquestes innovacions són només la «llavor» per assolir una economia sostenible. «No vol dir que ho aconseguim, és possible que ho abandonem», matisà.

En tot cas, Gardner recordà que primer només parlaven de medi ambient les ONG, després els Governs i ara ja ho fan també les empreses. «Algunes companyies comencen a veure que les pràctiques sostenibles també es deixen notar en els seus comptes de resultats», afegí.

El Worldwatch Institute demana als governs que ajudin al desenvolupament de les tecnologies i els processos sostenibles, donant ajuts. «Es podrien llevar subsidis a altres sectors com el petrolier», proposava Gardner. A més considera que han de col·laborar amb les ONG. «És obvi que l'economia no pot seguir creixent si no ho fa de manera sostenible».

Gardner creu que les penalitzacions per a les empreses que no compleixen amb la legalitat mediambiental tenen el seu lloc i són necessàries. No obstant, considera que les «companyies estan convençudes» i que és una oportunitat per incrementar la col·laboració amb el Govern i les ONG.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.