algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El PP denunciarà avui davant la Unió Europea la llei d'habitatge del Govern

Diu que vulnera les normatives mediambientals en matèria de construcció en sòl rústic

El PP denunciarà avui davant de la Unió Europea (UE) el Govern balear per la seva llei d'habitatge. La vicesecretària del partit a Balears, Mabel Cabrer, i la candidata al Congrés, Maria Salom, explicaren ahir que la iniciativa «vulnera» la directiva comunitària sobre impacte ambiental, a la qual s'ha d'adequar qualsevol regulació de normes subsidiàries, especialment si estan destinades a permetre la construcció en sòl rústic.

El PP espera que la UE obri un expedient sancionador contra el Govern, de manera que es paralitzi l'aprovació d'aquesta llei, que en paraules de Salom «és l'única idea que ha tingut el senyor Antich en aquesta matèria durant vuit mesos».

Segons la formació conservadora, entre els incompliments legals s'inclou també el fet que no compleix l'article de la Constitució que exigeix a les administracions un període d'exposició pública amb l'objectiu d'afavorir la participació ciutadana. Denuncia també que el projecte de llei, que es debat demà al Parlament balear, tampoc no disposa del dictamen del Consell Econòmic i Social, un informe que té caràcter preceptiu i no vinculant, però que és necessari adjuntar en la tramitació d'una nova llei.

Respecte a la situació parlamentària del projecte de llei, Cabrer va recordar que ja està tancat el termini per presentar-hi esmenes parcials -que només ha aprofitat el PP-, per la qual cosa ja no serà possible modificar el text «tal com es troba ara», de manera que va recomanar que es retiràs i que se'n realitzi un de nou. L'altra possibilitat que consideren els populars és que UM accepti l'esmena a la totalitat proposada pel PP. Pel que fa a això, Mabel Cabrer va indicar que el seu partit subscriu «paraula per paraula» les recents declaracions del president d'UM, Miquel Nadal, sobre l'estoc d'habitatges, la vulneració de competències dels consells insulars i, en general, que «és necessari adoptar mesures per pal·liar la crisi immobiliària», va afirmar.

Nadal, de la seva banda, reiterà ahir l'oposició del seu partit perquè es construeixin pisos en sòl rústic. UM, que la setmana passada va fer públic el seu rebuig a la llei d'habitatge que ha dissenyat el Govern, també ha manifestat que això no implica que donin suport a l'esmena a la totalitat del PP i que hi votaran en contra.

Per part seva, el president del Govern, Francesc Antich, assegurà ahir que «confia a treure endavant» el projecte de llei malgrat les crítiques del PP i afegí que l'Executiu autonòmic i tots els grups que li fan costat» continuaran treballant per fer la millor llei, «que és aquesta».

Així mateix, Antich volgué aclarir al PP que el seu anunci de denunciar el Govern davant de la Unió Europea no tindrà efecte, ja que «una llei no necessita avaluació ambiental, perquè els que la necessiten són els plans que la desenvolupen».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.