algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

Els vaguistes volen que el Consell de Ministres afronti el conflicte a Justícia

Ja no dipositen gens de confiança ni en Bermejo ni en Socias, que ahir tornà a desallotjar-los

Els funcionaris de l'Administració de Justícia en vaga tenen dipositades ara les seves darreres esperances en el Consell de Ministres que té lloc avui a Madrid. A punt de complir-se les tres setmanes de vaga, el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, continua obviant els sindicats, amb els quals encara no s'ha reunit cap pic.

En el cas que els ministres no prenguin en consideració les reivindicacions, asseguraren ahir els portaveus sindicals de les Balears, «la protesta entrarà en campanya electoral».

Ahir, l'Administració de Justícia tornà a viure una jornada de vaga tensa a Mallorca, després que més de 200 treballadors es tancassin a la sala del Registre Civil de Palma, als jutjats de la Gerreria, d'on foren desallotjats, igual que dimecres.

La nit abans s'havia reunit a Madrid una mesa de negociació entre els sindicats dels funcionaris i representants del Ministeri de Justícia. Però segons el portaveu de la plataforma sindical unitària de les Balears, Andreu Bou, les persones que hi acudiren per part del Govern «estaven lligades de peus i mans», ja que no tenien capacitat de negociar i «arribaren amb la mateixa proposta de sempre, sense permís per canviar-la».

Sota la reivindicació «el mateix treball, el mateix salari», els funcionaris en vaga demanen un augment de sou de 200? al mes, ja que a les comunitats on les competències de Justícia estan transferides, els treballadors poden arribar a cobrar fins a 400 o 500 euros més.

Ahir, la vaga tornà a ser un èxit per als sindicats de les Balears, que situaren la participació entre el 80 i el 90% de funcionaris.

Els 200 vaguistes que es mobilitzaren es tancaren a la sala del Registre Civil dels jutjats de la Gerreria durant unes quatre hores, fins que els agents de la Policia Nacional espanyola els n'expulsaren.

La indignació envers el delegat del Govern, Ramon Socias, era ahir encara més evident que en el desallotjament del dia anterior, ja que, segons recordaren els portaveus sindicals, el jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, els havia mostrat la seva solidaritat dies enrere i, a més, ahir els havia assegurat que no els faria fora de l'edifici de la Gerreria.

L'ordre de desallotjar

Quan uns vaguistes es plantejaven la possibilitat de quedar a dormir als jutjats, reberen la notícia que algunes dotacions policíaques es dirigien cap a la Gerreria per fer-los fora.

Segons els rumors que sentiren els sindicalistes, l'ordre de la Delegació del Govern no es produí a instàncies del jutge degà, sinó d'algun altre responsable de l'edifici que hauria considerat poc segura la permanència dels vaguistes a l'interior de l'edifici.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.