algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

L'associació de sollerics d'origen francès es constituirà formalment en assemblea dia 29 de febrer

La gestora ja ha nomenat Christiane Perrot i Ramon Bisbal com a portaveus de l'entitat

LL.G./M.J. Sóller

El projecte d'associació de sollerics francesos ha començat ja a agafar força des de la primera presa de contacte del mes de gener, quan es reuniren per segona vegada amb el cònsol general a Barcelona, Pascal Brice, i el cònsol francès a Palma, Michel Magnier. Des de llavors, els interessats a treballar en el projecte s'han anat reunint amb el batle de Sóller, Guillem Bernat, i amb la regidora de participació ciutadana, Catalina Esteva, que els han ajudat a elaborar un primer esborrany d'estatuts per a l'associació, que hauran de ser aprovats el pròxim dia 29 de febrer, quan es tornin a reunir en assemblea, on també hauran de triar el nom i la junta directiva. Encara que la denominació provisional de l'entitat és «França-Vall de Sóller», aquesta també s'haurà de votar durant l'assemblea constituent.

Els dos portaveus, Christiane Perrot i Ramon Bisbal, ambdós sollerics d'origen francès van afirmar estar molt il·lusionats amb el projecte, i van voler deixar clar que l'associació està oberta a tothom que hi estigui interessat, i que esperen rebre la participació de la gent jove.

En els estatus hi constaran els objectius lingüístics i culturals, com es va dir des d'un començament, però sobre tot destacaran la voluntat de reforçar els llaços històrics amb França, però també entre els que resideixen a Sóller i a Fornalutx i, tenen una història comuna amb França. També s'establiran contactes amb els francesos descendents de sollerics.

Bisbal va comentar que un dels possibles projectes serà recopilar totes aquestes històries particulars que al cap i a la fi han determinat d'alguna manera la història de la Vall.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.