muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Rajoy fa campanya a Mallorca sense cap proposta específica per a les Illes

El candidat del PP acusa Zapatero d'incumplir el conveni ferroviari per a Balears

60448
Els candidats Maria Salom (esquerra) i Mariano Rajoy, ahir amb la presidenta balear, Rosa Estaràs.

El candidat del PP a la Presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, es presentà ahir a Mallorca per fer el seu acte principal a les Illes de camí cap a La Moncloa sense anunciar cap compromís concret amb Balears. En un míting celebrat al pavelló cobert d'Inca davant unes 5.000 persones, després d'haver visitat, en la mateixa jornada Menorca i Eivissa, on sí llança alguna proposta com la millora del transport aeri, Rajoy se centrà en els 'grans temes' de la seva precampanya, en clau estatal, i amb dures acusacions contra el socialista José Luis Rodríguez Zapatero.

Centrat en les acusacions a l'actual president del govern espanyol, el candidat del PP sí es referí a les Illes per acusar Zapatero de no haver complit la seva promesa de signar un conveni d'inversions ferroviàries per a Balears, i d'haver fet el mateix amb el conveni de carreteres que es trobà signat pel PP. «Un president ha der ser fiable, ha de tenir paraula i complir els seus compromisos, i aquest no ho és», apuntà davant els seus.

L'altra referència local, de manera indirecta, la realitzà quan reiterà el seu compromís de modificar la llei electoral «perquè a tota Espanya, qui guanyi, governi». La plana major del PP balear present a primera fila inicià aleshores uns dels aplaudiments més llargs del vespre, perquè les crítiques de Rajoy al Pacte de centreesquerra que governa actualment a les Illes no anaren més enllà.

I és que, al principi de la seva intervenció, el líder del PP ja resumí que «vénc a parlar de dues coses: de Gabilondo, i del que necessita Espanya i el PP farà a partir del 9 de maig». Fidel al seu estil, Rajoy va recórrer a la ironia en nombroses ocasions i intercanvià paraules amb els assistents cada vegada que alguna veu s'alçà per dirigir-se a ell. Es referí a l'entrevista televisiva que realitzà Gabilondo a Zapatero i a la conversa que es captà després fora de micròfon. «Parlava molt baixet, però allà ens enteràrem de qui és -Zapatero-, ell que anava d'ursulina» digué, «l'hem pillat!», exclamà, «va dir que volia tensió, dramatisme i crispació!».

A partir d'aquí, llançà continues crítiques contra el contrincant socialista, al que avisà que «ja no val» anar a les eleccions «amenaçant als espanyols diguent-los que si no el voten, guanyarà el Partit Popular». Per això assegurà que a partir d'avui a la mitjanit, quan comença la campaya, demanarà el vot per oferir un govern «seriós, que doni seguretat i certeses». «Necessitam un president que no tengui la residència a la lluna, sinó a la terra», llançà.

El líder popular eliminà en diverses ocasions una connotació ideològica a les eleccions del 9 de març. «No és un problema d'esquerres o de dretes», afirmà, «sinó de que els espanyols tinguin un president que pensi en els seus problemes», afegí, postulant-se com la solució. Sobre els 'grans temes', Rajoy insistí en centrar-se en acusar al president socialista d'haver «enganyat reiteradament» als ciutadans durant la «negociació» amb ETA, «i encara no ha demanat disculpes ni donat explicacions».

Defensà el seu polèmic 'contracte' per als immigrants, i sobre la qüestió econòmica subratllà les seves propostes per davallar l'IRPF i l'impost de societats per tal d'incentivar l'economia, mentre que criticà «al crani privilegiat que s'inventà la proposta -socialista- de retornar 400 euros» a tots els contribuients.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.