algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Justícia intenta prohibir als vaguistes l'entrada als edificis de l'Administració

Més de 200 funcionaris es van manifestar ahir pel centre de Palma fins a la seu del PSIB-PSOE

El conflicte entre els sindicats de funcionaris de l'Administració de Justícia i el Govern espanyol continua agreujant-se dues setmanes després que començàs la vaga indefinida. La Gerència Territorial de Balears rebé ahir una carta amb el remitent del Ministeri de Justícia, dirigit per Mariano Fernández Bermejo, que insta a vetar l'entrada a tots els treballadors en vaga als edificis judicials que depenen del Govern central. Malgrat dur imprès el logotip del Ministeri, la missiva no va signada per ningú i no segueix el protocol per ser legalment considerada com una ordre. Per això, de moment, als edificis judicials de Balears s'ha fet cas omís de la carta i ahir els sindicats tornaren a dur les protestes a l'interior dels edificis judicials de la Gerreria i de via Alemanya de Palma.

En dos paràgrafs molt simples, la carta del Ministeri espanyol al·lega motius de seguretat per tal d'evitar l'entrada dels treballadors que mantenen la vaga indefinida des del passat 4 de febrer i demana a les gerències territorials de Justícia que pengin la missiva a l'entrada dels edificis judicials. Per la plataforma sindical unitària de Balears, aquesta és una «carta irregular», que no fa més que demostrar de nou «l'actitud i les pràctiques prepotents» que manté el ministre Bermejo. La plataforma sindical considerà ahir un èxit la participació de més de 200 persones en la primera gran manifestació que protagonitzen els funcionaris de l'Administració de Justícia de Mallorca a Palma des que començà la vaga a diverses comunitats autònomes.

La protesta començà a les 10.00 h. del matí a l'edifici judicial de la Gerreria i passà per la Delegació del Govern espanyol per acabar a la seu que té el PSIB-PSOE al centre de la capital mallorquina. En un ambient festiu, els manifestants no es cansaren de repetir lemes de burla contra el Ministeri espanyol de Justícia i a favor de l'equiparació salarial amb els seus homòlegs d'altres comunitats autònomes. Els sindicats de funcionaris i els representants del Ministeri tornaren a citar-se ahir a Madrid per tal de negociar un increment salarial que doni fi a la vaga indefinida que començà fa dues setmanes. Tanmateix, de nou culminà la reunió sense cap mena d'acord ni de preacord.

D'aquesta manera, comença la tercera setmana de vaga a l'Administració de Justícia amb l'avís dels sindicats d'un possible «enduriment» i «radicalització» de la protesta. El Ministeri ha tornat a convocar el sindicats a una mesa de negociació per demà dimecres. Els funcionaris en vaga demanen que el seu sou sigui incrementat amb un complement mínim de 200 ? mensuals, ja que els empleats de l'Administració de Justícia de comunitats com la catalana, la basca o la madrilenya poden arribar a cobrar fins a mig miler d'euros més per cada mensualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.