nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Cort inicia el procés per desallotjar els sis ocupants de l'antic Canòdrom

Coincideix amb la liquidació de l'expropiació per fer la falca verda

L.M. Palma.

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma inicià ahir el procés per desallotjar els sis ocupants de l'antic Canòdrom, devora del parc de la Riera. La Policia Local efectuà el cens de tots els adults que des de fa uns nou anys viuen en aquest recinte en condicions «infrahumanes». Entre els habitants s'hi inclogué també la víctima del recent incendi que es produí fa un parell de setmanes al Canòdrom i que a hores d'ara continua ingressada a l'hospital.

El departament que dirigeix el tinent de batle Eberhard Grosske assenyalà que aquest desallotjament es farà seguint els mateixos criteris pels quals es recol·locaren les famílies que malvivien al carrer Brotad número 6. Per això, Cort estudiarà, cas per cas, la situació de cada un dels membres d'aquest recinte abandonat amb l'objectiu de facilitar-los un procés de reinserció social i laboral que s'adapti a les circumstàncies i a les problemàtiques personals de cadascun dels afectats. Però a diferència de Brotad, en aquesta ocasió Cort no descarta la possibilitat que alguna d'aquestes persones s'hagi de sotmetre a un tractament de desintoxicació. L'antic Canòdrom fou ocupat per persones sense sostre en el moment que aquest emplaçament perdé la seva funció com a equipament esportiu, ara fa uns nou anys.

L'any 2005, i després de l'enderrocament de la fàbrica Zuic, alguns dels que l'ocupaven es traslladaren al Canòdrom. Durant el mandat passat, aquest desallotjament fou una reivindicació molt reiterada pels grups de l'oposició. Aquest procés coincideix amb la liquidació per part de l'Ajuntament de l'expropiació d'aquest terreny, una suma que s'eleva ja a 14,5 milions d'euros i que s'arrossegava des de l'any 1996.

El pagament d'aquest import, que ha anat acumulant interessos al llarg d'aquests anys, més el desallotjament dels ocupants del Canòdrom, ha de donar llum verda a la continuació del projecte de la falca verda. Per contra, els habitants del Canòdrom, que ja s'han reunit diversos pics amb Serveis Socials, han reclamat que Cort els ajudi a assumir el lloguer d'un pis perquè ells no arriben als preus que dicta el mercat hipotecari. Són sis persones que viuen en condicions infrahumanes, sense aigua ni electricitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.