algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Narbona decreta que els mallorquins no tenen legitimitat per defensar el litoral

Declara que els recursos contra la privatització de la Costa dels Pins són «inadmissibles»

A.G. Palma.

La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, ha resolt que els partits polítics, plataformes i ciutadans de Mallorca que varen presentar recursos contra la piscina de Pedro J. Ramírez i la subsegüent privatització de la Costa dels Pins (Son Servera), no tenen legitimitat per plantejar aquestes reclamacions.L'escrit, que firma la sotssecretària Concepción Torquero per delegació expressa de la ministra, decreta que els recursos són «inadmissibles» perquè «cap d'ells (els demandants) no tenen dret a poder resultar afectats per la dita resolució, circumstància que, ni tan sols, no es fa constar pels recurrents, llevat de la mera al·lusió al lliure gaudi dels béns públics demanials, en concret del domini públic maritimoterrestre i el dret de trànsit per la costa, que són drets, tots ells, que de manera genèrica, ostenta qualsevol ciutadà però que, no per això, els converteix en interessats en qualsevol procediment referit a tals béns». La resolució insisteix, a més, que «cap dels interessats no es va personar en el procediment», que «encara és en vies de tramitació».

El gabinet de la ministra socialista evita, així, haver de manifestar-se sobre allò que demanaven els recurrents: la declaració de nul·litat de ple dret de l'ordre ministerial de gener de 2001, per la qual, Jaume Matas va expedir una concessió a la piscina, en contra dels informes tècnics i en col·lisió amb la Llei de costes. Malgrat que han transcorregut set anys, el Ministeri de Medi Ambient encara no ha publicat la concessió ni les resolucions posteriors que la regulen en el BOE, tal com li exigeix la llei. La concessió que converteix Pedro J. Ramírez en gestor de piscines públiques expira l'any 2016.

En total es varen presentar 32 recursos en el Ministeri contra la resolució que gestiona el domini públic per a usos privats. Entre ells, hi figuren els de Biel Barceló, en representació del PSM-Entesa Nacionalista; Josep Palou (Lobby per la Independència); Conxi Peña (Entesa); Joan Prunés (elinmundo.es); Joaquín Rabasco (ASI), i altres de particulars. El Ministeri dóna per liquidada la via administrativa i envia els recurrents als jutjats contenciosos si s'oposen a la seva resolució.

El cas de la piscina de Pedro J. Ramírez s'inicià l'agost de 2002, quan Àgatha Ruiz de la Prada s'exhibí en la revista Telva amb la pileta. Jaume Sastre i Josep Palou, dirigents del Lobby per la Independència, i Bernat Fiol, dirigent del grup ecologista Gadma, hi acudiren per nedar, ja que es tractava d'una instal·lació en el domini públic. Va ser aleshores quan es descobrí que el ministre Jaume Matas havia legalitzat la instal·lació amb una odre que no havia estat publicada en el BOE però que, i tanmateix, declarava l'ús «general, públic i gratuït» de la piscina. Ramírez respongué amb una querella criminal, que també es tramita.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.