algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

La vaga dels funcionaris paralitza l'activitat dels jutjats de Balears

Els sindicats xifren en el 90% el seguiment, davant el 31% del Govern

P.C./F.B./A.A. Palma.

La vaga indefinida que ahir iniciaren els funcionaris de Justícia de Balears deixà sota mínims els jutjats, que funcionaren a mig gas i hagueren de suspendre alguns dels assumptes programats. Els sindicats convocants de l'aturada, que exigeixen millores salarials i d'infraestructures, xifraren en un 90 per cent el seguiment a les Illes Balears. Des de l'Administració, però, es rebaixà el seguiment de la vaga fins al 31%. Així mateix, el Ministeri de Justícia assegurà ahir en un comunicat que havia intentat negociar «fins al darrer moment» amb els sindicats per evitar l'aturada.

Una de les vistes que hagueren de ser suspeses ahir a causa de la vaga de funcionaris fou la declaració d'alguns imputats en el cas Can Domenge, que investiga el procés d'adjudicació del concurs, davant del titular del Jutjat d'Instrucció 12 de Palma.Els sindicats de Justícia a Balears xifraren la participació en el primer dia de vaga indefinida del sector en un 90% a l'edifici de la Gerreria i en un 80% a via Alemanya, «tot un èxit», segons el president de CSI-CSIF a les Illes, Andreu Bou.

«És el major seguiment d'una vaga de Justícia registrat mai a Balears», destacà Bou, que es mostrà confiat que, davant de «la pressió» d'aquestes mobilitzacions, el Ministeri obri «com més aviat millor» una taula de negociació. Els treballadors de la Justícia a l'Arxipèlag es concentraren a les instal·lacions que el Ministeri té a la Gerreria, on, segons ha explicat Bou, es varen organitzar des de primera hora del dematí els piquets informatius.

Les mobilitzacions es traslladaren al llarg del matí a les dependències de via Alemanya «per animar la resta de companys a sumar-se a les mobilitzacions», apuntà Bou. Els funcionaris van recórrer tots els pisos del jutjat sense que es registrassin incidents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.