cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern s'aferra al turisme i a la inversió pública per frenar l'alentiment econòmic

El conseller Manera preveu una aportació de 1.300 milions d'euros

El Govern manté de manera «rotunda» que no hi ha cap indicador econòmic de crisi ni de recessió a les Illes, encara que admet que hi ha una situació «d'alentiment» que preveu afrontar des de la «notable solidesa» de l'economia de Balears. Això serà possible gràcies a les bones previsions en el sector turístic i a la «important injecció» en la inversió pública per a enguany, que entre l'Executiu autonòmic i l'Estat arribarà als 1.300 milions d'euros.

El conseller Economia, Hisenda i Innovació, Carles Manera, comparegué ahir després del Consell de Govern per fer una extensa valoració sobre la situació econòmica de les Illes a partir de «dades solvents» de diferents organismes. El conseller mostrà la preocupació de l'Executiu pels problemes que pateix el sector de la construcció, «principal motor de l'economia durant els darrers anys», però considerà que experimenta un «aterratge suau».

Després de fer un repàs a diferents indicadors que «conviden a un optimisme racional» i preveure un creixement estable, Manera anuncià que les 'receptes' del Govern per afrontar l'alentiment econòmic passen per aprofitar les bona temporada turística prevista i «estimular» l'obra pública. Tal com va anunciar el president Antich la setmana passada, l'Executiu vol millorar així els serveis als ciutadans al mateix temps que augmenta la competitivitat del teixit productiu.

El responsable econòmic del Govern subratllà la «gran magnitud» de la inversió pública pressupostada a Balears, perquè representa el 5'3% del PIB. Segons les seves previsions, aquesta política inversora tindrà un impacte mesurat que incrementarà la producció un 2'32%; el consum, un 1'64; els salaris, un 2'40; i l'ocupació, un 2'48. A més, valorà que les inversions previstes s'adrecin a activitats amb menors impactes ambientals i a empreses petites i mitjanes, «i no a grans conglomerats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.