nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

Unitat vol que el Senat reconegui les Illes com a «territori prioritari»

Els candidats per Mallorca aposten per reestructurar la Cambra Alta

Unitat per les Illes també vol aconseguir representació en el Senat per defensar en aquesta Cambra que es tingui en compte Balears com a «territori prioritari» en totes les iniciatives legislatives d'àmbit estatal. Amb aquest objectiu, com a primera mesura, la coalició nacionalista es compromet a defensar l'antiga reivindicació, perquè es porti a terme una modificació del Senat que el converteixi realment en una Cambra de representació territorial.

Els candidats d'Unitat per la circumscripció de Mallorca a les eleccions del 9 de març, Helena Inglada i Jaume Sansó, explicaren ahir aquestes intencions en la presentació de les seves principals propostes a la Cambra Alta. Inglada considerà que «mai no hi ha hagut una voluntat política real perquè els territoris de l'Estat estiguessin representats en el Senat» i considerà necessari que un representant nacionalista de les Illes intervingui allà per «explorar» mecanismes de col·laboració entre comunitats autònomes amb interessos i lligams comuns.

Per la seva banda, Sansó apuntà que Unitat «té com a única voluntat que tot allò que es tracti al Senat tingui en compte les necessitats i inquietuds dels ciutadans de les Illes». «Demostrarem que no som un sindicat ni cap lobby», digué per reforçar això i destacà a més «l'esforç d'integració que hem fet entre distintes sensibilitats nacionalistes entorn a una única candidatura».

Sansó aprofità per carregar contra el PP i el PSOE per haver iniciat «una campanya de subhastes excessives i mercadeig» de promeses electorals. En contra d'això, el candidat al Senat defensà que Unitat se centra a fer propostes «pensades només en el benefici dels ciutadans», tenint present que aquesta és una comunitat «desequilibrada» amb problemes de finançament per a la sanitat o l'educació, «que es preveuen tard i malament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.