algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

El Govern del PP no adoptà mesures per fer Son Espases damunt el torrent

L'hospital es fa sense tenir en consideració que a la zona hi ha una conca de recepció

El Govern balear, a través de la Conselleria de Medi Ambient, reconegué ahir que l'hospital de Son Espases s'està construint sense tenir en consideració les mesures de seguretat que exigeix la normativa legal en el cas que una edificació es faci damunt d'un torrent.

Les veus consultades afirmen que, si bé a la zona nord del que serà el futur hospital existeix una conca de recepció d'aigua, no suposa cap impediment per executar aquesta construcció, sempre que s'hagués tingut en compte aquest torrent per prendre les mesures de protecció adequades.

Les mateixes fonts indicaren que l'anterior Govern del PP que presidia Jaume Matas obvià l'existència d'aquesta torrentera i la catalogà de conca de recepció, amb uns paràmetres de seguretat molt menys restrictius. Per construir damunt un torrent hauria estat necessari tot un reforç específic al voltant de l'estructura nord de l'hospital, mentre que si es contempla com una conca la protecció és menor, igual que els costos econòmics. El cas és que la Conselleria no esborrà de la base de dades l'existència del torrent, atès que el 17 de gener de 2007 l'Ajuntament de Palma advertí l'Executiu autonòmic de l'existència d'aquest conducte hidrològic natural, al departament de Recursos Hídrics. La resposta obtinguda el mateix dia negà que hi hagués un torrent basant-se amb l'Atles de zones inundables i xarxes d'inundació, editat per la Conselleria de Medi Ambient l'any 2000 que no incorporà la catalogació de torrent en aquesta zona tot i tenir coneixement que el Pla General d'Ordenació Urbana de Palma hi constava aquesta informació.

El centre sanitari s'estaria construint sobre una torrentera sense tenir-ho en compte i, per tant, no incorpora cap mesura per evitar possibles inundacions, amb el «risc» consegüent per al personal i els pacients.

Aquesta constància en el Pla general de Palma s'havia inclòs en els plànols municipals. Segons la plataforma Salvem la Real just que caiguin 30 litres per metre quadrat d'aigua, els soterranis de l'hospital quedarien inundats. El Pla hidrològic nacional de 2000, en els seus articles 73 i 74 del Reial Decret, diu que les administracions autonòmiques han d'eliminar les construccions i les instal·lacions situades en domini públic hidràulic -com és el cas d'aquesta torrentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.