cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
10°

Critica que la llei permeti al conductor que matà el seu pare reclamar doblers

Una jove d'Andratx denuncia «l'abús del sistema judicial i les companyies d'assegurances»

Laura, una jove resident d'Andratx, a qui el conductor que matà el seu pare reclama 4.000 euros, tornà a lamentar ahir la situació que viu i denuncià l'«abús del sistema judicial i de les companyies d'assegurances per no pagar». «La llei dóna l'eina al conductor perquè en surti impune i, a sobre, l'afavoreix per poder reclamar. Passa en el meu cas i ho hem vist ara en el de la Rioja», assegurava ahir Laura.

El pare de Laura morí la nit del 17 de febrer de 2006, atropellat per un taxi de Calvià mentre travessava la carretera que va d'Andratx al Port, a l'altura del quilòmetre 30'700. La víctima havia sortit de ca uns amics i es dirigia al seu domicili, que és devora la carretera. L'informe elaborat per la Guàrdia Civil de Trànsit indica que el conductor no pogué evitar l'atropellament perquè el vianant travessà la calçada de manera imprevista, i n'atribueix la responsabilitat al mort, de nacionalitat britànica i de 72 anys, perquè caminava sense elements de seguretat passiva.

Després de l'accident, la jove, que llavors tenia 17 anys, es preocupà pel conductor del taxi «perquè hauria d'assumir el fet d'haver atropellat mortalment una persona». Tanmateix, la seva sorpresa va ser majúscula quan va saber que el conductor l'havia demandada i li reclamava els danys que el cos del seu pare havia causat al vehicle, que pugen a 4.000 euros.

La jove manifesta que el seu cas és semblant al del conductor de la Rioja "que demanava 20.000 euros a la família d'un ciclista que atropellà mortalment, encara que al final ha retirat la demanda", però hi ha diferències. «Amb data d'avui jo no he rebut cap indemnització per la mort del meu pare, i a mi el conductor em reclama els doblers que costaren els danys del seu cotxe partint de l'herència que ens ha deixat el meu pare, i no existeix tal herència», indica la jove.

«La companyia asseguradora del taxista s'aferra a l'atestat que li dóna la raó per no pagar i, a més, la llei permet al conductor sortir-ne impune i l'afavoreix perquè pugui reclamar: és bastant increïble», afirma la filla de l'atropellat.

Laura explica que quan el seu pare fou atropellat «no es practicà la prova d'alcoholèmia al conductor, mentre a la Rioja sí que es realitzà, i tampoc no es recollí amb exactitud la velocitat a la qual circulava». En aquest sentit, Laura assenyala que «quan va passar l'accident, el passeig per a vianants estava en obres i la velocitat hi era limitada. Fa dos mesos demanàrem a l'Ajuntament d'Andratx si ens podia informar de la velocitat que hi havia a la zona, però encara esperam la resposta i volem fer un peritatge extern, perquè pensam que el conductor anavà a més velocitat de la permesa».

A més, la jove andritxola destaca que a les dues bandes de la carretera on morí atropellat el seu pare, hi ha cases: «No hi ha pas de vianants, i els veïnats d'una banda han de travessar la carretera si volen anar fins a la parada de l'autobús, i els de l'altra banda també han de travessar la carretera per anar cap als contenidors a tirar-hi les escombraries. Crec que a la zona on atropellaren el meu pare hi ha un problema per passar».Finalment, Laura explica que «el conductor de la Rioja ha retirat la demanda i jo no tenc notícies que el taxista hagi retirat la seva».Aquest diari intentà diverses vegades contactar ahir per telèfon amb el taxista, però resultà impossible parlar amb ell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.