lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

Medi Ambient invertirà més de 340 milions en millores en la depuració

El juny hauran acabat les obres de la instal·lació de Portopetro

J.SOCIES. Santanyí.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balera té previst realitzar una inversió de 342 milions d'euros en la millora de la xarxa de depuradores d'arreu de les Illes, així ho assenyalà el conseller Grimalt en la seva visita d'obres a la planta depuradora de Portopetro, nucli costaner de Santanyí.

Aquesta important inversió de Medi Ambient s'ha de dur a terme en els pròxims vuit anys. La inversió serà per dotar les plantes depuradores de noves tecnologies, fer ampliacions o poder-ne reutilitzar les aigües. En alguns casos serà mitjançant un conveni amb el Ministeri de Medi Ambient i es farà en les plantes depuradores de totes les Illes.

En la visita a les instal·lacions de Portopetro, el conseller Grimalt comprovà com una planta construïda fa 20 anys, ara amb una forta inversió de 4,5 milions d'euros per a l'ampliació i millora del tractament de l'estació, amb aquestes obres «s'evitaran els olors que perjudicaven els veïns i podrem dur a terme el tractament terciari, que suposarà la reutilització de l'aigua per al rec de zones verdes públiques i les dels hotels», manifestà Grimalt.

Aquesta darrera passa, la del rec de zones verdes, fa referència a una altra inversió que s'està duent a terme, com és la canalització, obra que disposa d'un pressupost de 513.000 euros i que serà pagada a part iguals per la Conselleria de Medi Ambient, l'Ajuntament de Santanyí i la Federació Hotelera de Cala d'Or.

A la visita, Grimalt va estar acompanyat del director general de Recursos Hidrics, Isidre Cañellas, i el màxim responsable de l'Agencia Balear de l'Aigua , Damià Nicolau, a més d'una bona representació de l'Ajuntament de Santanyí i dels hotelers de Cala d'Or, els quals varen aprofitar l'acte per reivindicar una major extensió de la xarxa d'aigua, ja que ara servirà per abastir els espais públics de Cala Egos, i volen que aquesta xarxa de cinc quilòmetres s'ampliï a tot el nucli costaner de Cala d'Or.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.