algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.53°
11°

La jutgessa veu indicis de delicte en un vigilant de la piscina de Ramírez

Dos guardes més i 8 activistes prodomini públic, acusats de faltes

La jutgessa de Manacor Elena Lillo aprecia la possible comissió d'un delicte de lesions per a un dels guardajurats que el passat 13 d'agost del 2005 va impedir l'accés a la piscina de Pedro J. Ramírez a un grup d'activistes. També assenyala que els altres dos vigilants varen poder cometre faltes de lesions. A vuit activistes que varen reivindicar l'ús públic de la costa els imputa, així mateix, més possibles faltes de lesions i coaccions. El jutjat número 4 de Manacor ha donat per tancada la fase d'instrucció sobre la protesta a la Costa dels Pins i ha traslladat a les parts i al Ministeri Fiscal les actuacions practicades perquè formulin escrit d'acusació -o sobreseïment- previ a la pròxima celebració de la vista oral.

La imputació del delicte es formula sobre el vigilant J.A.S.M., que ha estat acusat de provocar la fractura de dues costelles a Josep Martí per una empenta que el llançà al buit i el va mantenir diverses setmanes de baixa laboral. També haurien pogut cometre una falta de lesions els altres dos vigilants, V.L.C. i E.G.H., que varen intentar impedir l'accés dels activistes en el domini públic que Ramírez entén que és de la seva propietat. La jutgessa aprecia, així mateix, la possible comissió de faltes de lesions i coaccions en les conductes de Joan Lladó, actual conseller d'Interior de Mallorca i president d'ERC-i; Josep Martí, regidor d'ERC a Binissalem; Pere Daniel Pol, exregidor independent de Binissalem; Conxi Peña, edil de Son Servera d'ERC-EV; Sebastià Gayà, regidor d'ERC-EV i delegat de l'Institut de Desenvolupament Industrial de Manacor; Andreu Pascual, coordinador d'Els Verds a Manacor; Jaume Sastre, líder del Lobby per la Independència; i Bernat Fiol, president del grup ecologista Gadma.

La jutgessa no fa cap imputació contra Joan Puig, diputat d'Esquerra Republicana en el Congrés dels Diputats, que participà en la reivindicació. El Tribunal Suprem ja advertí que la conducta de Puig no era constitutiva de delicte i, en tot cas, de falta. Elena Lillo tampoc no es refereix a la violació de domicili, un dels supòsits que argumentà Ramírez quan informà sobre el que ell qualificà com un «assalt» a la seva propietat. El Codi Penal preveu per al delicte de lesions fins a tres anys de presó; les faltes d'aquest tipus tenen penes d'arrest de fins a sis caps de setmana; i les de coaccions, multes de fins a 20 dies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.