Les reaccions a la petició d'un total de 126 anys de presó de l'acusació particular en el cas dels cavallistes no es feren esperar, ahir, entre els polítics imputats. En la majoria de casos, els encausats coincideixen a ressaltar que el jutge serà qui hi tengui la darrera paraula, i lamenten la «politització» i l'«oportunisme electoral» que ha anat adquirint aquesta trama, que sortí a la llum pública l'any 2005.
Miquel Vidal, batle de Santanyí, assenyalà que «jo estic ben tranquil, l'únic que he fet ha estat dir per escrit que els cavallistes de ses Salines havien vingut a actuar al nostre poble, cosa que és certa. No he fet res de mal fet, si es demostra que he actuat malament ho acataré, però no he fet res de mal fet, el que vaig firmar és ben cert, tenc la consciència ben tranquil·la».
Les mateixes declaracions realitzava l'exbatle de Campos, i ara conseller insular del PP, Andreu Prohens. «Una cosa és el que demanen i l'altra el que sortirà finalment, a Campos tot és correcte i nosaltres just diguérem que venien a actuar, i estam molt tranquils, confii en la justícia. No tenim res a amagar i hem aportat tot el que ens han demanat, nosaltres hem col·laborat en tot moment amb la justícia».
Catalina Soler, batlessa de Felanitx, afirmà que «acatarà» les sentències que surtin i recordà que ara per ara aquest procés és obert. El batle de Montuïri, Gabriel Matas, un altre dels imputats per l'emissió de certificats per legalitzar la casa de l'exbatle de ses Salines, Sebastià Vidal, manifestà que «aquest és un tema mediàtic i polític, perquè cada pic que s'acosten les eleccions alguns interessats tornen a muntar aquest sarau, i segur que en sortirem benparats».
En el mateix sentit s'expressà el batle de Selva, Joan Rotger, que explicà que ahir havia parlat amb l'advocat Rafael Perera i «tant ell com nosaltres ens hem assabentat de tot per la premsa». Rotger matisà que «es tracta només de l'acusació particular i ara s'ha d'esperar per veure el que demana el fiscal. Esperam que opti per arxivar el cas. Anímicament, estic molt tranquil perquè vaig firmar un document que s'atén a la realitat, i crec que assistim a una utilització periodística i política d'aquest cas, perquè aviat hi haurà eleccions».
Es pronuncià també en aquests termes l'exbatle de Lloret, Joan Jaume. «Realment els cavalls actuaren a Lloret, i això va ser el que nosaltres certificàrem; no hi té res a veure la presumpta legalització de la casa. Ara, amb les eleccions tan a prop, es fa un ús partidista del cas per oferir una mala impressió dels batles del Partit Popular».
El regidor d'Inca Joan Rubert assegurà que té la consciència «molt tranquil·la». «Hem d'esperar per veure què hi diu el jutge. En el cas d'Inca tenim proves, fins i tot enregistraments, que demostren que els cavallistes actuaren aquí». L'exbatle de sa Pobla, Antoni Serra, es negà a fer declaracions sobre aquesta qüestió. «En aquests moments ja som fora de la política i tot el que n'havia de dir ho vaig dir en el seu moment», explicà Serra. L'exbatle de Santa Margalida, Antoni del Olmo, també fora de la política, no contestà ahir al mòbil en tot el dia.