cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

El ple demana una millora de les instal·lacions del PAC de Portocolom

Aquesta setmana fa un mes que la Casa del Mar pertany al Govern

La població de Portocolom ha anat en augment els darrers anys i si hi afegim la població flotant, fa necessària una important ampliació i millora del centre sanitari existent en el nucli costaner de Felanitx. Al darrer ple, el PP presentà una moció on s'explica que «a la sessió plenària del passat mes d'agost es va aprovar, per unanimitat, una moció que instava la Conselleria de Salut a la revisió de l'atenció primària que es presta a Portocolom i de les instal·lacions on es practica», ja «que el BOE del passat 27 de desembre de 2007 publicava el Reial Decret on es traspassen els béns, serveis, drets i obligacions de la Casa del Mar de Portocolom "on hi ha el centre sanitari" a la Comunitat Autònoma». Per aquest fet, demanen a la Conselleria «quan tenen previst començar les obres de reforma i millora del Punt d'Atenció Continuada de Portocolom».

Aquesta moció dels populars es va aprovar per unanimitat. Antoni Nadal, del Partit Socialista, va explicar que «estam d'acord amb el fons, però primer hem de deixar que es faci un diagnòstic del que s'ha de fer. La Casa del Mar encara no fa ni un mes que s'ha rebut de l'Estat». Nicolau Barceló, del Bloc, va recordar que el seu grup «ja fou els promotor de la moció per millorar l'atenció sanitària a Portocolom» i Antoni Peña, d'UM, va dir que «Portocolom necessita que aquest centre sanitari sigui millorat». Actualment, la població de Portocolom està al voltant dels 3.500 residents habituals, més tota la població flotant dels mesos d'estiu. Per aquest fet, en diverses ocasions ja s'ha demanat a la Conselleria de Salut del Govern que dugui a terme la necessària millora del centre sanitari existent.

La Casa del Mar fa alguns anys que acull les dependències del centre sanitari i l'augment de població ha suposat que allò que va començar com un centre de suport al de Felanitx ara, davant el gran nombre d'usuaris, la cosa ha canviat. A Felanitx fa pocs mesos que s'estrenà un nou centre per a tots els usuaris de la comarca de Felanitx. Al centre del port ja fa temps que els diferents grups polítics, tal com recordava Barceló, estan reivindicant una important millora d'aquest centre sanitari.

Ara, quan tan sols ha passat un mes des del traspàs de la Casa del Mar al Govern balear, totes les dependències ja pertanyen a aquesta institució i, per tant, aquesta és l'encarregada de dur a terme qualsevol projecte de modificació de l'espai destinat a centre sanitari, però tots els grups demanen una solució urgent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.