cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

El febrer es posaran en marxa els set radars de control de trànsit de Balears

El delegat del Govern informà que s'ha tancat el 2007 amb 104 morts a les carreteres

E.DOMÈNECH. Palma.

La instal·lació dels set radars fixos de control de velocitat en vies de gran afluència de Balears ja ha finalitzat i està previst que aquests dispositius es posin en marxa a final del mes de febrer, segons indicà la directora provincial de Trànsit, Maria Teresa Sau. L'illa de Menorca i la d'Eivissa disposaran d'un d'aquests aparells, els cinc restants estaran ubicats a Mallorca, dos a la via de cintura, dos més a l'autopista Palma-Inca i l'altre a la carretera Palma-Porto Petro.

Sau anuncià aquesta mesura en un roda de premsa acompanyada del delegat del Govern, Ramon Socias, que informà de les morts en carretera durant el 2007, 104 víctimes, dues més que l'any passat. «No podem estar contents, però és el segon millor any des del 1983», afirmà.

Socias destacà que en els 98 accidents mortals de l'any passat, 33 dels finats eren menors de 30 anys. En aquest sentit, insistí que s'han de continuar fent tots els esforços possibles per aturar aquesta «sagnia» tant amb sistemes com el carnet per punts o els canvis en el Codi Penal com amb educació.

El grau més alt de sinistralitat es registrà a Mallorca, amb 80 accidents mortals i 86 finats. La velocitat inadequada i la distracció i la somnolència són els factors que han provocat més accidents, seguits de no respectar els senyals d'stop.

Per altra banda, el delegat del Govern explicà que en aquests moments s'està provant a la Península un radar mòbil intel·ligent amb tres sistemes operatius distints i, una vegada que sigui seleccionat el més eficaç, assenyalà que també entrarà en funcionament una flota de diversos d'aquests automòbils camuflats a Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.