nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Més de 2.500 persones exerceixen la prostitució a Mallorca, 800 d'elles a diari

El 80% són immigrants, sobretot procedents de l'Europa de l'Est, l'Amèrica Llatina i Nigèria

MARIA QUES. Palma.Més de 2.500 persones exerceixen la prostitució a Mallorca, de les quals entre 800 i 900 ho fan cada dia, ja que aquesta és la seva principal activitat econòmica. Segons explicà ahir la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, «la gran majoria són dones i més del 80 per cent són immigrants de països d'Europa de l'Est, Llatinoamèrica i Nigèria». Santiago també destacà que d'aquestes dones «gairebé el 99 per cent estan en situació irregular» i que per aquest motiu, la necessitat i la precarietat «es veuen abocades a exercir la prostitució com a mitjà de supervivència, ja que la que està regularitzada cerca un contracte».

La consellera féu aquestes declaracions durant la presentació del II Congrés virtual sobre prostitució de Balears que tindrà lloc el mes de febrer.La màxima responsable autonòmica d'Afers Socials «a títol personal» perquè ni el seu partit, EU, ni el Govern autonòmic han adoptat una posició sobre aquesta qüestió, es declarà contrària a «la doble moral que aposta per l'abolicionisme de la prostitució» ja que és «pràcticament una quimera» i partidària de la regulació que l'activitat econòmica de les prostitutes ressorgeixi i permeti que millorin les seves vides. Per a Santiago, aquesta regularització serviria perquè aquestes dones gaudissin dels mateixos drets que la resta i tinguessin garantit l'accés als serveis socials bàsics, com un pas previ a l'abandonament d'aquesta activitat

«No podem aclucar els ulls a la realitat», afirmà la consellera, al temps que incidí que la legalització de la prostitució «com un ofici» suposaria la consagració de la manca d'alternatives vitals i l'explotació que majoritàriament vénen lligades a l'exercici d'una activitat que cal «tractar d'eradicar reduint la demanda». La responsable d'Afers Socials aposta per una adequada educació sexual en els centres educatius i per una forta repressió del tràfic de persones i de l'abús infantil. Segons Santiago, «les dones no arriben a la prostitució voluntàriament», i ha subratllada que actituds diferents la seva es defensen des d'àmbits progressistes, pel que considera que és necessarri fomentar debats com aquest congrés sobre prostitució i tractar d'idear fórmules que superin els àmbits estatals. A més, recordà que tant la UE com altres organismes internacionals advoquen per la regularització.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.