algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Malestar a la plantilla de la residència de Crist Rei per la dimissió de la directora

Asseguren que des que entrà s'havien produït moltes millores i temen un retrocès

La directora de la residència de Crist Rei, Maria Ferriol, presentà la seva renúncia dimarts, després d'haver exercit aquest càrrec durant el darrer mes. En ésser consultada per aquest diari sobre els motius de la seva renúncia, Maria Ferriol no va voler fer declaracions i es limità a recordar que té una llarga trajectòria professional en aquest camp. «L'empresa ha apostat per una altra persona, això és tot», explicà.

La marxa de la nova directora aixecà ahir la veu d'alarma entre alguns dels 60 treballadors del centre, que reivindicaren els avanços i millores que s'havien aconseguit en matèria laboral el darrer mes. Segons explicaren, Ferriol havia aconseguit que es cobrissin algunes baixes laborals i havia elaborat, a més, una organització dels torns que satisfeia els empleats. Els mateixos treballadors acusaren al PSOE, que denuncià dijous passat alguns problemes constructius en la residència, de «mentir». «No és cert que dutxem la gent amb aigua freda i a la residència no hi ha goteres; el problema de les inundacions a les dutxes és puntual a tres habitacions», explicaren, i defensaren la seva professionalitat amb el tracte amb els malalts. «Si aquest Nadal s'han ingressat malalts a l'Hospital Comarcal d'Inca ha estat perquè els problemes mèdics així ho requerien», concretaren.

La residència de Crist Rei d'Inca ha estat envoltada de polèmica des que el setembre, pocs mesos després d'inaugurar-se, el Govern va revelar que l'edifici encara funcionava mitjançant un comptador d'obra. Llavors el Govern restringí l'entrada de nous pacients al centre. L'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca assegura que els problemes constructius ja s'han resolt i, de fet, en aquestes darreres setmanes s'ha concedit el final d'obra amb informes tècnics, que avalen que totes les deficiències constructives estan degudament resoltes.

Més enllà dels problemes constructius, un dels problemes on coincideixen PP i PSOE és en la falta de personal que pateix aquesta residència i els sous baixos que perceben els treballadors. La concessionària ASER (Atención Social y Estancias Residenciales S.A.), que construí l'edifici, és l'encarregada de gestionar-la durant els propers 30 anys. En total, la residència de Crist Rei d'Inca disposa d'espai per a 120 places, la meitat de les quals corresponen a l'Ajuntament d'Inca. La resta de places són de gestió privada i costen aproximadament uns 1.600 euros per pacient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.