cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

L'Ajuntament inicia negociacions amb una empresa per obrir un nou hospital

Un grup privat s'ha fet càrrec de la residència de gent gran durant un termini de tres mesos

100746
Actualment, només s'utilitza la primera planta de l'antic hospital com a residència de majors.

ELENA BALLESTERO. Alcúdia.

Una empresa vinculada al món sanitari ha iniciat contactes amb l'Ajuntament d'Alcúdia per construir un nou hospital privat de referència després del tancament de l'hospital d'Alcúdia, el passat 31 de desembre, amb un any i mig d'antelació sobre la data prevista al contracte.

El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, va confirmar ahir que hi ha una empresa interessada a obrir un nou hospital en el municipi i nosaltres estam disposats a oferir-los totes les facilitats», va afegir. Es reprèn així la idea original de cercar un conveni urbanístic que permeti al municipi d'Alcúdia tenir una residència geriàtrica pública sense perdre el servei hospitalari privat de què disposava fins ara. El batle ha obviat revelar de moment el nom de l'empresa sanitària que s'ha interessat per aquest assumpte.

Mentre continuen les negociacions, l'Ajuntament ha cercat una solució urgent que garanteixi el servei d'atenció als majors del municipi que encara viuen a la primera planta de l'antic hospital. Així, l'Ajuntament ha adjudicat a una empresa privada la gestió durant els pròxims tres mesos de la residència d'ancians, situada a la primera planta de l'antic hospital d'Alcúdia i que fins ara gestionava la mateixa empresa de l'hospital.

Transcorregut aquest temps el batle, Miquel Ferrer, estima que s'haurà tancat un acord de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears i amb el Consell de Mallorca, que permeti mantenir oberta la residència de gent gran i fins i tot ampliar-la sense cost per als comptes municipals.

El batle va confirmar que l'acord passarà probablement per concertar un nombre de places amb les institucions supramunicipals, a canvi que aquestes assumeixin les despeses de manteniment. La fórmula ja s'utilitza en altres municipis.

El cost de la gestió de la residència durant aquests primers tres mesos de l'any no suposarà una despesa extra per als comptes municipals, ja que l'Ajuntament preveu assumir-ho amb càrrec a la penalització que aplicarà a l'empresa que gestionava fins ara l'edifici per haver incomplert el contracte que l'obligava a prestar el servei hospitalari i de residència de majors durant el pròxim any i mig.

La idea dels responsables municipals és ara la d'anar ampliant el nombre de places de la residència municipal de majors a poc a poc i s'estudia fins i tot la possibilitat de traslladar a aquest edifici el centre de dia del Port d'Alcúdia. Segons el batle la inversió no serà molt elevada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.