algo de nubes
  • Màx: 18.48°
  • Mín: 13.93°
18°

EU diu que l'aposta del PSM per la coalició nacional deixa tocat el Bloc

Grosske avisa Barceló que els seus futurs socis volen «debilitar-los»

Q.T. Palma.
«Tocat», «qüestionat», «debilitat». Així definiren ahir els dirigents d'Esquerra Unida l'estat en què queda el Bloc -la coalició autonòmica que mantenen amb el PSM i amb Esquerra- després que l'Executiva del PSM hagi decidit concórrer a les generals en una coalició nacionalista, en lloc de reeditar l'aliança amb ells.

Tot i que el Bloc naixia ara fa un any i mig com un projecte que havia d'anar més enllà d'una coalició entre Esquerra Unida-Els Verds i el PSM -després s'hi sumà Esquerra- no ha passat d'aquí. I si no s'ha consolidat no és perquè EU-EV no ho intentàs. Segurament per això, EU-EV no dubtà a fer evident el seu malestar per la decisió del PSM, de presentar-se en coalició amb Unió Mallorquina, Esquerra i Entesa.

«Entren en un jardí amb moltes espines», assenyalà ahir el portaveu d'EU, Eberhard Grosske, que advertí el PSM que «s'ajunta amb socis que tenen, entre els seus objectius, el de debilitar-los». «UM -continuà- vol integrar Entesa, que està gairebé aparaulada, i com a passa següent gratar al PSM la part més moderada del partit. Esquerra té com a objectiu anar gratant al PSM base militant i suport electoral. Voldria que al PSM li anàs bé, però l'avís que hi ha moltes espines en aquesta senda que agafa, tot i que ells ja ho saben».

Segons Grosske, l'aposta del PSM deixa «tocat» el Bloc perquè allunya de l'objectiu de «sumar el nacionalisme progressista i l'esquerra verda». Amb tot, recalcà que la decisió no ha d'afectar-lo i avançà que el seu partit intentarà després de les generals «reconstruir el Bloc» perquè es pugui presentar a les autonòmiques de l'any 2011, però «el gir que ha fet el PSM planteja interrogants i ho fa més difícil». El dirigent d'EU, Miquel Rosselló, també lamentà «profundament» una decisió del PSM que «debilita» el Bloc i dificulta que aquest es pugui consolidar amb vista a 2011. La formació, que intentarà presentar-se amb Els Verds, elegirà immediatament el seu cap de cartell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.