algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

El futur institut de Son Fangos podria forçar la construcció d'una nova ronda

ALM-UM ho proposa davant el trànsit «brutal» que generarà l'IES més gran de les Illes

57548
Aquests són els solars on es construirà l'IES de Son Fangos. ALM-UM aposta per construir-hi una ronda per darrere.


La imminent construcció de l'IES de Son Fangos suposarà un augment considerable del trànsit a la ronda Felanitx.El fet que el nou institut sigui el més gran de les Balears, amb una capacitat per a 1.300 alumnes, fa preveure la multiplicació del trànsit rodat a la zona dels barris de les Tapereres i Son Fangos. És per aquest motiu que el grup municipal d'ALM-UM proposa la construcció d'una segona ronda de circumval·lació per darrere el nou institut que connectaria la carretera de Felanitx amb la de Palma. La mesura disposa del suport de les associacions de veïns dels dos barris afectats per l'obra.

A banda d'intentar descongestionar la ronda Felanitx, la nova via permetria evitar, segons la portaveu Catalina Julve, «que els barris de les Tapereres i Son Fangos perdin la seva fesomia ja que no estan preparats per rebre un quantitat de trànsit brutal a causa del nou institut». En principi, aquesta mesura s'hauria d'incloure dins el Pla General d'Ordenació Urbana de Manacor, ja que ha estat presentada via al·legació al planejament. Julve considera que «la ronda Felanitx ha xapat la ciutat en dues parts, i els barris residencials de les Tapereres i Son Fangos ja pateixen manca de seguretat i d'accessos a la ciutat per culpa de la ronda i del trànsit que han d'assumir».

Per això, considera que «si es fes una nova ronda, els camions i la resta de vehicles es podrien desviar per darrere l'institut i així, a part de descongestionar-la, suposaria el retorn de la qualitat de vida als veïns i una aposta per millorar la mobilitat». Tal com informà aquest diari, les obres de l'IES de Son Fangos començaran dins el primer trimestre d'enguany. Només una empresa ha optat a la construcció del que serà l'institut més gran de les Balears, amb una capacitat per a 1.300 alumnes, i que s'adjudicarà -per quasi 8,6 milions d'euros- a Contratas y Obras SL. Aquesta adjudicació, però, haurà de ser ratificada en el proper ple.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.