algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Una empresa catalana estudia aprofitar la força de les ones del canal de Menorca per fer energia

Hidroflot assegura que aquest tipus de corrent elèctric és compatible amb les reserves marines

L'empresa catalana Hidroflot estudia en aquests moments la viabilitat de posar en marxa una planta generadora d'energia elèctrica gràcies al moviment de les ones que es generen al canal de Menorca. La tecnologia amb la qual treballa aquesta empresa situada a Martorelles, a la comarca del Vallès Oriental, a la demarcació de Barcelona, és molt novedosa i ja ha estat provada en altres punts del planeta, com és la costa californiana dels EUA.

Aquest tipus d'energia s'obté gràcies a unes plataformes flotants dotades d'unes boies fetes de fibra, que transformen la força de la mar en corrent elèctric. Així mateix, aquesta espècie de balsa està unida al fons de la mar a través d'un enclavatge. L'impacte paisatgístic i visual d'aquest tipus d'infraestructures és mínim si es compara amb l'impacte que ofereixen els molins de vent que se situen enmig de la mar», va explicar Felip Prats, conseller tècnic de l'empresa.

«El canal de Menorca ofereix grans possibilitats per a les nostres plantes. És veritat que les ones no són de tanta potència com ho són les del Cantàbric, però, a la mar Mediterrània, hi passen en una freqüència més gran», va assegurar Felip Prats. Pels tècnics de l'empresa, aquestes estructures no suposen cap perill per a la declaració de reserva marina. Ans el contrari. «El que les plataformes d'Hidroflot necessiten és un medi amb poc trànsit marítim i que no hi hagi pesca d'arrossegament», va dir el membre de l'empresa.

Les boies contra les quals trenquen les ones, que estan situades a 2 quilòmetres de la vorera i porten un flotador que puja i baixa per la força de l'aigua. Aquest moviment, connectat a un generador, és el que crea el corrent, que es transporta a la costa a través d'un cable submergit.El projecte d'Hidroflot al Cantàbric gaudeix del suport de la Generalitat i del Ministeri d'Educació I Ciència. De moment, no s'han iniciat converses amb les institucions balears, però l'empresa hi està interessada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.