algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
12°

Els joves col·lapsen el primer dia els serveis per demanar ajudes al lloguer

La Conselleria d'Habitatge atengué només a Balears unes 500 peticions d'informació

61604
Imatge d'ahir al matí a la seu de la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques, amb llargues coes de joves. P | TERESA AYUGA
LL.P./AGÈNCIES. Palma.
Els distints serveis que es posaren ahir en marxa per atendre els joves interessats a sol·licitar les ajudes estatals per al lloguer de l'habitatge quedaren en bona part col·lapsats durant la jornada per la gran demanda registrada. La seu de la Conselleria de l'Habitatge i Obres Públiques, a Ciutat, i les oficines de l'Ibavi a Palma, Inca, Manacor, Maó i Eivissa registraren llargues coes de ciutadans, mentre que tant la pàgina web com el telèfon habilitats des del Ministeri quedaren fora de servei per aquest mateix motiu.

En qualsevol cas, des del departament del Govern autonòmic s'informà que el personal de la Conselleria havia pogut atendre i lliurar formularis de sol·licitud de les ajudes a uns 500 joves de les Illes durant el primer dia habilitat per a la posada en marxa del programa, també anomenat renda bàsica d'emancipació, el 'pla estrella' del Ministeri de l'Habitatge per a aquest darrer tram de la legislatura.

Segons aquestes mateixes informacions del Govern, durant el matí, 120 persones havian estat ateses a la seu de la Conselleria, 150 a les oficines de l'Ibavi a Mallorca, 80 a les dependències de Maó i unes 150 a les d'Eivissa. El personal del departament que dirigeix Jaume Carbonera ha rebut formació específica per realitzar els tràmits d'aquestes ajudes estatals, recollir la documentació acreditatitva i comprovar i informar de la seva conformitat perquè el Ministeri de Carme Chacón comenci a abonar les quantitats corresponents.

En total, a Balears es poden beneficiar d'aquestes ajudes al voltant de 9.500 joves. La renda bàsica d'emancipació inclou una ajuda directa de 210 euros mensuals a rebre durant un màxim de quatre anys, un préstec de 600 euros per a la fiança i 120 euros en cas d'haver de fer front a un aval. Els requisits per als sol·licitants són una edat entre els 22 i els 30 anys, una font regular d'ingressos que no superi els 22.000 euros bruts anuals, i que siguin titulars del contracte d'arrendament del seu habitatge habitual. L'ajuda serà dividida entre els titulars d'aquest contracte.

La documentació necessària per tramitar les sol·licituds són la fotocòpia del DNI, el contracte d'arrendament, el número de compte bancari del propietari del pis al qual s'ha de pagar el lloguer, el compte bancari de l'arrendatari, i una còpia del seu contracte de treball. Aquestes ajudes del Ministeri de l'Habitatge es veuran complementades a partir del febrer amb unes altres del Govern, segons explicà fa uns dies el conseller Jaume Carbonero, a través d'un decret que també inclourà ajudes als joves per pagar la hipoteca durant els primers quatre anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.