cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

L'Hospital tanca a finals d'any i la Sala projecta que sigui una residència

La concessionària anuncia que traslladarà la major part de la plantilla a l'Hospital de Muro

MARTA MEDRANO. Alcúdia.

Els representants del concessionari de l'Hospital d'Alcúdia, Gestió Hospitalària Balear, anuncià ahir al matí al comitè d'empresa del centre que l'hospital tancarà el proper 31 de desembre. L'empresa, que pertany al Grup Juaneda, explicà que s'intentarà traslladar prop d'un 90% de la plantilla a l'Hospital de Muro, que pertany a aquesta empresa i que, en breu, té previst obrir a Alcúdia un nou local des d'on s'atendran les consultes externes, segons informà ahir el gerent de l'hospital, Antoni Mesquida.

Respecte al contracte subscrit entre Gestió Hospitalària Balear i l'Ajuntament d'Alcúdia-propietari de l'edifici-i que estipula que l'hospital ha de continuar prestant els serveis durant els propers 18 mesos, l'empresa assegurà que s'indemnitzarà el Consistori. Cal recordar que l'empresa té dipositats dos avals, un d'ells per un valor de 150.000 euros amb la finalitat que es garantís la prestació de serveis durant un any i mig més.El batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer (UM), visità ahir l'edifici municipal acompanyat del director general de Serveis Socials, Joan Manuel Rosa.

«Hem iniciat contactes tant amb el Govern com amb el Consell per poder gestionar les 40 places de residència que tindrà l'edifici quan es desmunti l'Hospital; a més de la residència hi haurà espai per ubicar allà un centre de dia amb capacitat per a 30 usuaris que ens permetrà tornar el local de la tercera edat del Port d'Alcúdia a aquest col·lectiu», explicà el batle.

Ferrer visità ahir horabaixa els 20 usuaris de la residència que ara ocupa la primera planta de l'Hospital per explicar-los que les seves places no corren perill i que la reconversió del centre no requerirà grans obres en aquest edifici, concebut inicialment com a residència. «Com Ajuntament demanarem que es compleixin escrupolosament les compensacions econòmiques que ens corresponen. La fórmula de gestió d'aquest edifici, de moment, no està tancada però hi estam treballant juntament amb la regidora de Serveis Socials Guadalupe Alaminos», afegí.

Des d'UGT avançaren ahir que en els propers dies s'estudiarà a fons la proposta de l'empresa i que es convocarà una assemblea de treballadors la setmana que ve. «L'empresa s'ha compromès a mantenir les condicions laborals de prop d'un 90% de la plantilla, que es traslladarà a Muro; els que no seram acomiadats i rebran indemnitzacions», detallaren.

L'Hospital d'Alcúdia compta amb uns 70 treballadors entre facultatius, infermeres, auxiliars administratius i personal de neteja i cuina. En total hi ha uns 30 llits, UVI i paritori. Segons l'empresa als darrers mesos sols s'ocupaven uns 3 llits de mitja diària a causa de l'obertura de l'Hospital d'Inca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.