algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Les navilieres fan costat al control del Govern sobre el trànsit marítim

La patronal insisteix en la necessitat de millorar les infraestructures

L'anunci del Govern d'una nova llei d'ordenació del transport marítim per a Balears ha rebut el suport de les navilieres que operen a les Illes, a l'espera de conèixer més a fons el projecte i sempre que aquesta normativa suposi el control del nivell de serveis que s'ofereixen. «No som amics de regulacions excessives, però creim que fer-ho en alguns aspectes del trànsit interinsular podria ser positiu», assenyala el president de la patronal Apeam (Associació Provincial d'Empresaris d'Activitats Marítimes), Jesús Àlvarez. «Tot el que pugui significar una millora en el transport del passatge i les mercaderies ens pareix bé», afegeixen fonts d'Iscomar.

La directora general de Transport aeri i marítim del Govern, Joana Amengual, es reuní la setmana passada amb els responsables de les navilieres i els explicà la intenció de l'Executiu d'elaborar, al llarg de la legislatura i amb consens, una llei semblant a l'aprovada a Canàries sobre transport marítim. Per la seva banda, els empresaris li transmeteren la necessitat urgent d'intercedir amb les administracions competents perquè es millorin les instal·lacions portuàries, segons explica el també delegat d'Acciona Trasmediterránea a Balears.

Tot i que el Govern no té competències sobre els ports de referència de les Illes, Àlvarez veu important que l'Executiu incideixi en el control i el desenvolupament d'aquestes instal·lacions. En aquest sentit, demanen que s'aclareixin projectes com el futur del port d'Eivissa o que es definieixi com es resoldrà la problemàtica dels creuers al port de Palma, entre d'altres, assenyalen des d'Apeam. Entre les preocupacions de les navilieres es troben també les companyies «pirata», que operen sobretot durant l'estiu. Aquest és un altre dels aspectes que comunicaren al Govern, segons indica la directora general de Transport aeri i marítim. «La idea és que des de la Conselleria de Mobilitat puguem ser intermediaris entre les administracions i els empresaris del sector», afegia Amengual.

Tot i que la reunió de la setmana passada entre empresaris de transport marítim i Govern fou «merament informativa», les navilieres es mostren satisfetes del diàleg establert amb el nou Executiu. En aquest sentit, destaquen que aquesta era la primera trobada que s'havia produït mai amb un Govern i que és positiu tenir un interlocutor directe.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.