nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Joan Mesquida presenta 88 nous policies nacionals destinats a Balears

La delinqüència en l'àmbit del CNP ha baixat un 3,07% i un 6,8% a la Guàrdia Civil

103612
Imatge dels policies nacionals al Teatre Municipal de Palma.

El director general del Cos Nacional de Policia (CNP) i de la Guàrdia Civil, el mallorquí Joan Mesquida, va presentar ahir a Palma 88 nous agents que s'incorporaran a les plantilles del CNP a les Illes, repartits de la següent manera: 38 a Palma, 8 a Manacor, 26 a Eivissa, 10 a Ciutadella i 6 a Maó. D'aquesta manera, s'eleva a prop de 1.500 el nombre d'agents del CNP que s'encarreguen de la seguretat a les Illes. Durant el seu discurs, Mesquida va agrair als nous agents haver elegit la professió de policia i treballar per garantir la seguretat de les persones, i els va animar a mantenir «l'esperit de sacrifici, col·laboració i gran professionalitat». Així mateix els indicà que pertanyen a «un dels cossos policials més prestigiosos de tot el món».

El comandament únic de la Policia i la Guàrdia Civil va destacar l'esforç realitzat pel Govern per incrementar els efectius de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i va afirmar que aquesta legislatura passarà a la història per l'augment de plantilla del CNP i de la Guàrdia Civil. Concretament, Mesquida va assegurar que el CNP a Balears ha passat de 1.145 agents el 2004 a 1.500 el 2007, la qual cosa suposa un augment del 30%. Segons Mesquida, la pujada d'efectius ha derivat en una reducció de la taxa de criminalitat a Balears, que en l'àmbit del CNP s'ha reduït un 3,07% i en el de la Guàrdia Civil ha baixat un 6,8%.

El director general també va recordar que a finals d'any, entre el 15 i el 30 de desembre, el CNP de Palma posarà en marxa una unitat especial que actuarà contra el crim organitzat. Durant el seu discurs, Mesquida també va repassar les últimes actuacions policials contra el terrorisme tant en l'àmbit estatal com en l'internacional. Així, va afirmar que des que ETA va trencar l'alto el foc, s'ha arrestat seixanta presumptes terroristes, i va recordar que des del final de la treva ETA tenia dissenyada una campanya intensa i sostinguda d'atemptats.

Quant a l'amenaça de terrorisme internacional, el comandament mallorquí va apuntar que «estam millor preparats contra aquesta amenaça i no hem deixat d'investigar cap fet ni indici per petit que sigui». Sobre aquesta qüestió, va assegurar que hi ha un pla de protecció d'infraestructures crítiques davant de possibles atacs terroristes i s'ha elaborat un pla d'explosius perquè sigui difícil trobar-ne a l'Estat espanyol per cometre atemptats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.