algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Sindicats i Educació discrepen pels docents d'ensenyament concertat

Consideren que la Conselleria els tracta com professors de segona

Els sindicats CCOO i Stei-i mostraren ahir les seves importants discrepàncies amb els responsables de la Conselleria d'Educació després de la reunió, ahir, de la Mesa de l'ensenyament concertat de les Illes Balears. Ambdós sindicats qualificaren la reunió amb la patronal i amb l'Administració educativa de «molt decebedora», ja que la Conselleria no ha acceptat «el preacord que se signà el 7 de maig passat». Segons l'Stei, aquest preacord exigia el compliment de tres aspectes bàsics de la negociació, que ha durat més de dotze mesos.

El primer d'aquests punts fa referència al compliment de l'acord signat per febrer de 2004, i publicat al Bocaib, sobre l'homologació d'aquests professionals amb els de la xarxa pública, que «ara per ara no es compleix». El segon d'aquest punts sense acord és el relatiu a l'acumulació de les hores de lactància per a aquest professorat, amb un mes addicional en el permís de maternitat o de paternitat, publicat al BOE, i tan la seva aplicació només podrà ser possible a partir de l'1 de setembre de 2008.

El tercer punt de discòrdia entre l'Administració i els sindicats fa referència a l'establiment d'un calendari d'aplicació dels premis d'antiguitat recollits en el conveni laboral d'aplicació en aquest sector. Segons la proposta d'Educació, el seu pagament es realitzaria a partir de 2010. Quant a CCOO, la proposta de l'Administració a més de decebedora, «és insuficient», ja que «en lloc d'afavorir l'equiparació salarial del 99,4%, s'incrementaran les diferències salarials entre el sector públic i el concertat, ja que no es defineix en relació a l'augment del complement retributiu de Balears».

CCOO també denuncia que el departament de Bàrbara Galmés deixa en suspens l'aplicació del primer «sexenni» al personal concertat, una qüestió que ampliarà encara més aquestes diferències de les remuneracions salarials. Els sindicats recorden que un docent de l'ensenyament concertat té unes diferències salarials que van de 160 a 700 euros. Per la seva banda, Educació assegurà que s'estudiaran els punts durant el 2008, però addueix la manca de pressupost per poder dur-los endavant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.