algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

«Totes les fires que han intentat imitar el Dijous Bo han fracassat»

El rector Santiago Cortès pronuncià ahir el pregó del Dia Gran

M.NADAL/M.RAMIS. Inca.

El rector inquer Santiago Cortès va ser l'encarregat de pronunciar ahir vespre el pregó del Dijous Bo d'enguany, a l'església de Santa Maria la Major d'Inca. Cortès va voler emfasitzar el caràcter distintiu de la fira més coneguda de tot Mallorca i va assegurar que, tot i els diferents actes que es puguin dur a terme, «el Dijous Bo és una fira rica en contingut». Així, Cortès manifestà que «la majoria de fires que no van més enllà d'un dia de celebració, són buides de contingut, per això els que han volgut imitar el Dijous Bo han fracassat, perquè és necessari que el poble s'hi involucri».

Santiago Cortès, en un intent de definir el Dijous Bo, hagué d'admetre que «el Dijous Bo és el Dijous Bo» i afegí que «és difícil trobar-ne una definició que ho englobi tot». Quant a la tradició que suposa el Dijous Bo tant per als inquers com per als de fora, Cortès manifestà que «per viure les tradicions cal conèixer-les i estimar-se-les».

Així, la frase de La Balanguera «la soca més s'enfila, com més endins pot arrelar», serví a aquest rector inquer per explicar que «hem de conèixer les nostres tradicions per poder-les transmetre a les generacions futures, i hem d'obrir-nos a altres realitats i a altres cultures i fer un exercici d'interrelació, per no perdre així les nostres tradicions i per poder-les enriquir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.