nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

Balears registra un nou rècord de turistes però l'ingrés cau un 7%

De gener a setembre arribaren 11,5 milions de visitants a l'arxipèlag

E.DOMÈNECH. Palma.

Les Illes han rebut més d'11,5 milions de turistes de gener a setembre d'enguany. Una xifra que representa un increment del 6,3 per cent en relació al 2006, però que no aconsegueix frenar la caiguda dels ingressos per turisme. Així els 9.266 milions d'euros assolits fins al setembre representen un descens del 7 per cent sobre l'any passat. El conseller de Turisme, Francesc Buils, reconegué que el preocupa la caiguda de la despesa. Tot i així, puntualitzà que es troba dins la «tònica general» de les destinacions espanyoles i que ve motivada, en part, perquè l'economia alemanya no passa per un dels seus millors moments.

En aquest sentit, l'arribada de visitants alemanys ha patit un lleuger descens de l'1,2 per cent en els primers nou mesos d'enguany. Per la seva banda, els britànics han pujat un 2,8 per cent, mentre el turisme espanyol ha continuat registrant increments de més de dos dígits, amb un 23,3 per cent. Sembla que el mercat nacional és també el més rentable. Encara que l'increment del 26 per cent de la seva despesa -superior al del nombre de turistes- no ha pogut equilibrar el descens de la despesa dels estrangers que ho fa en un 14,1 per cent.

L'informe de la Conselleria de Turisme assenyala que totes les illes han millorat les xifres d'arribades de turistes per via aèria, un 4 per cent a Mallorca, un 3,9 per cent a Menorca i de forma més destacada Eivissa amb un 13,6 per cent. Buils també destacà que la ocupació hotelera mitjana ha estat del 78,3 per cent, encara que les pernoctacions han davallat un 4,3 per cent. A més «per primera vegada» se superen els 100.000 treballadors de forma continua de juny a setembre. Per altra banda, el conseller assenyalà que 36 hotels han ofert el tot inclòs en exclusiva aquesta temporada, 12 menys que l'any anterior i que representen just el 2,5 per cent de la planta hotelera.

El director general d'Ordenació i Planificació, Santiago Balaguer, explicà que els serveis d'inspecció de la conselleria han realitzat un total de 118 inspeccions. Sobre el Pla de modernització de l'oferta complementària destacà que ja s'han modernitzat 1.888 locals i en queden pendents 2.304, ja que 5.580 són propostes de baixa. A més informà que els turistes han presentat 1.296 reclamacions, 1.015 menys que en el 2006, un gran nombre contra majoristes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.