algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

Antich anuncia la protecció imminent per llei dels voltants de Son Espases

Les finques s'inclouran dins el decret de mesures urgents que el Govern vol aprovar divendres

71798
Estaràs i Antich separaren davant les càmeres les qüestions polítiques de les personals.

Les finques dels voltants del solar on es construeix l'hospital de Son Espases, es protegiran de manera imminent per mitjà de la llei de mesures urgents en matèria de protecció del territori que està enllestint el Govern. Així ho va anunciar ahir el president Francesc Antich durant el seu discurs, que va obrir al Parlament el debat de l'estat de l'Autonomia. Per contrarestar la «decisió difícil» de continuar allà les obres de l'hospital, Antich explicà que la zona es protegirà «de la mateixa manera que protegirem altres espais d'interès especial» amb l'objectiu de posar fi als «temors de la ciutadania» que el projecte a Son Espases no respongués a «la creació d'un nucli de privilegis urbanístics».

Segons fonts de l'Executiu, la protecció dels voltants -actualment classificats com una àrea de creixement en el Pla Territorial- es farà a partir de l'ampliació de la zona d'utilitat pública declarada per a l'hospital, de manera que els terrenys, ara en mans privades, passaran a tenir un ús públic. Les mateixes fonts confirmaren que la intenció és que en el Consell de Govern d'aquest divendres es pugui aprovar l'avantprojecte de la llei de mesures urgents, avançada per aquest diari el passat 14 d'octubre, i alhora un decret cautelar que afecti les mesures previstes durant la tramitació del projecte legislatiu i fins a la seva aprovació definitiva.

Durant la seva intervenció, el president Antich també confirmà que amb aquesta llei «desclassificarem els projectes d'urbanització més sagnants i impedirem nous creixements urbanístics amb l'excusa dels camps de golf». No obstant aquesta incidència, Antich refusà fer cap comentari sobre l'anunciada i polèmica construcció d'habitatges socials en sòl rústic. El president lligà aquest accent en la protecció del territori amb una atenció especial al sector turístic, «el cor que oxigena tot el cos econòmic i social», en un discurs en el qual evità, en contra del que s'esperava, revisar la gestió realitzada per l'anterior Govern de Jaume Matas. «No m'hi entretindré gens ni mica», avisà en començar.

Això sí, Antich impregnà tota la seva intervenció d'un seguit d'iniciatives de caràcter social, explicant els avanços que ja ha fet el seu Govern en les principals línies polítiques marcades ara fa quatre mesos durant la sessió d'investidura: transport públic centrat en el tren, competitivitat, ocupació i serveis socials per mantenir la cohesió; pla de xoc educatiu i millora de l'atenció primària sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.