algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.55°

Antich canvia el viatge a Londres perquè el PP el fa ser al Parlament

Els populars trenquen per primera vegada 'l'acord entre partits'

El PP ha fet arribar la crispació parlamentària fins al sector turístic. El president del Govern balear, Francesc Antich, s'ha vist obligat a canviar el dia que viatjarà a la Fira Turística de Londres de la setmana que ve per poder ser present dimarts al Parlament. Els populars han trencat, per primera vegada, un pacte per mantenir l'equilibri de forces al ple, si un diputat de la majoria no pot assistir-hi per causa justificada. Sense Antich, el Govern podria perdre alguna de les votacions parlamentàries de la propera sessió. Aquest no és només un canvi en l'agenda del president. Com a conseqüència obliga a passar el dia de Balears a la fira, quan se celebren els actes institucionals i per tant el dia de més públic a l'estand de les Illes, de dimarts a dimecres amb només una setmana d'antelació. Una modificació que afecta de manera directa els empresaris que viatgen a la capital britànica per assistir a aquests actes.

En aquest sentit, el director general de Promoció Turística, Joan Sastre, lamenta els inconvenients que aquesta situació pot ocasionar als empresaris que ja havien comprat el bitllet i reservat l'hotel per ser a Londres dimarts. «El tema turístic hauria d'estar per damunt de les bregues polítiques. El PP aquesta vegada no ha volgut arribar a un acord. Sempre hi havia hagut camaraderia al Parlament i s'havien respectat les majories», afegeix. Sastre explica que des de la Conselleria s'havia convidat representants del partit popular a assistir a la fira. «El PP representa una part important dels ciutadans de les Illes, volíem que hi fossin, però han dit que no», afirma.

Davant d'aquesta situació, la Conselleria de Turisme té previst canviar, sempre que hi pugui haver Parlament, la celebració del dia de Balears a les fires. El director de Promoció Turística assenyala que tradicionalment es feia en dimarts per la proximitat amb el cap de setmana i perquè era un aspecte sobre el qual no hi havia hagut mai problemes «semblava que anava bé a tothom, tant als representants institucionals com del sector». En aquest sentit, Sastre recorda que durant la darrera legislatura l'expresident Jaume Matas sempre va poder assistir a les fires.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.