cielo claro
  • Màx: 19.81°
  • Mín: 9.02°
19°

La UIB cerca alumnes entre els 25 milions d'universitaris xinesos

Els estudiants cursarien estudis de postgrau i màsters de dos anys

La Universitat de les Illes Balears (UIB) cerca nous alumnes entre els 25 milions d'estudiants d'universitaris existents a la Xina perquè cursin estudis de postgrau i màsters de dos anys . Així ho explicà ahir la rectora de la UIB, Montserrat Casas, qui donà a conèixer els resultats de la visita a Education Expo, que se celebrà a Pequín el passat mes d'octubre, al qual assistí la vicerectora de Relacions Internacionals i Mobilitat Universitària, Nativitat Juaneda, com a membre del Grup d'Universitats G9, que presideix Casas. Durant l'encontre les universitats estatals centraren els seus esforços en difondre els programes i especialitats que ofereixen, amb l'objectiu que els estudiants xinesos «trobin atractiva, en el futur, algun d'aquests ensenyaments que ofereixen» afirmà la rectora.

Casas explicà que la UIB exposà en el país asiàtic el seu compromís de col·laborar en facilitar l'obtenció del permís de residència i els tràmits legals necessaris per a l'estada dels estudiants internacionals que provinguin de països de fora de la UE, i que s'estendrà a universitats de llatinoamèrica i de l'Àfrica amb les quals el G9 preveu col·laborar. Quant a la possible arribada d'alumnes xinesos a la UIB en el futur, Montserrat Casas afirmà que «és difícil establir unes previsions en aquest moment, però és un mercat potencial ampli i molt important» i, a més afirmà que l'expedició del G9 detectà un «gran interès» per part de les universitats del país asiàtic per realitzar intercanvis d'estudiants.

Recordar que aquest curs 2007-2008 la UIB compta amb 169 alumnes de programes d'intercanvi, dels quals 86 corresponen a beques Erasmus de la UE, i altres 53 arriben de facultats estatals. Els ensenyaments més demandats per aquests alumnes són Turisme, Filologia Hispànica i Psicologia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.