algo de nubes
  • Màx: 15.43°
  • Mín: 7.61°
15°

Comença a Palma el judici contra una banda per traficar amb haixix

El fiscal demana sis anys i mig de presó per a cada un dels 9 acusats

F.B. Palma.

La secció primera de l'Audiència de Palma obrí ahir el judici contra nou persones acusades de repartir-se diferents activitats organitzatives per dur a terme una operació de tràfic d'haixix entre el Marroc i les Balears, que finalitzà el 19 d'abril passat amb la confiscació d'una partida en farcells de 3.500 quilos d'aquest estupefaent per part de la Guàrdia Civil en un vaixell a poques milles de la costa sud de Menorca .

Vuit dels nou imputats s'acolliren al seu dret a no declarar. Únicament el marroquí C.A., una de les tres persones que viatjaven a l'embarcació, digué que havia embarcat a fi d'arribar a Espanya per treballar i que desconeixia la partida d'haixix.

El fiscal demana per a cada un d'ells sis anys i mig de presó per delicte organitzat i d'extrema gravetat contra la salut pública, de substància que no causa greu dany i en quantitat notòria i amb la utilització de vaixell.

Sense testimoni ni interrogatori dels acusats, la sala jutjadora reclamà la declaració dels testimonis, que eren efectius de la Guàrdia Civil que havien participat en l'abordatge del vaixell i el decomís de l'haixix i en la investigació prèvia que la propicià, iniciada segons el sumari a començaments del 2006.

A través del relat de l'instructor policial, la sala conegué que en els primers mesos de l'any passat la Guàrdia Civil rebé informació confidencial sobre la preparació d'una operació de gran envergadura d'adquisició d'haixix al Marroc, per al seu posterior trasllat a Balears i després a la Península i la seva distribució a Espanya i a Europa. A preguntes del fiscal, l'instructor assenyalà que sota la supervisió d'un jutge s'havia procedit a la punxada telefònica i les consegüents escoltes a les persones sobre les quals giraven les primeres sospites.

En paral·lel amb aquesta indagació s'hauria procedit a identificar i seguir fins a vuit persones que mantenien contactes per repartir-se les diferents tasques que comporta l'adquisició, descàrrega i repartiment de distribució del carregament d'haixix.

La sessió judicial es reprendrà demà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.