algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Les darreres pluges han afavorit l'esclat de la temporada de bolets

El micòleg Carles Constantino adverteix de la perillositat dels tòxics


La temporada de bolets d'enguany presenta unes bones expectatives. Les pluges caigudes en les darreres setmanes han provocat que la temporada de bolets hagi començat amb previsions més que positives. Així ho assegura Carles Constantino, reconegut micòleg i coautor del llibre Bolets de les Balears juntament amb Josep Lluís Siquier. Constantino assegura que la combinació de precipitacions i de temperatures suaus ha afavorit l'esclat de la temporada boletaire. De fet, afirma l'especialista, «la temporada es presenta millor aquí que a la Península, fins i tot més bona que en zones tradicionalment molt productives com el Berguedà».

Gràcies a aquestes condicions, els boletaires mallorquins ja han pogut començar les seves sortides pels pinars i alzinars a la recerca dels anomenats bolets primerencs, com les russules, blaves o mares d'esclata-sang. Quan comenci a fer una mica més de fred, els aficionats ja podran trobar-hi també els fredolics i les gírgoles d'estepa.

Carles Constatino adverteix també de l'existència d'espècies tòxiques i, fins i tot, de potencialment mortals. Per aques motiu, recomana que, en cas de dubte, abans d'ingerir els bolet es demani l'opinió a un expert, com ara la secció micològica del Museu de Ciències Naturals, a Sóller, on diàriament atenen les consultes dels boletaires. Així mateix, adverteix també que no s'ha de fer cas de cap de les tradicions populars que fan referència a la comestibilitat dels bolets, ja que són falses i poden fer que un dinar festiu pugui derivar en una intoxicació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.