algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Un dels imputats al «cas Son Oms» dubta de la veracitat d'una prova

Jaume Montis: «El 15% apareix en un document sense signar»

El misser Jaume Montis expressà ahir els seus dubtes sobre la veracitat de la principal prova que l'incrimina en la requalificació de solars al polígon de Son Oms, i per la qual, la Fiscalia Anticorrupció li imputa un delicte d'estafes. «M'ensenyaren (els fiscals) una fotocòpia d'un escrit dels anys 90, sense cap firma, per això, sol·licitaré que sigui analitzat a fons. No m'estranyaria que fos fals, coneixent el denunciant, Àngel Ochando Javaloyas», explicà el lletrat a aquest diari. Aquesta fotocòpia recull el percentatge del 15% pactat, pel que sembla, com a comissió per la cessió d'uns solars a Son Oms vora l'aeroport.

Montis explicà que Ochando Javaloyas «és un morós que deu un munt de doblers i que contínuament venia (al bufet) amenaçant», digué. «Aquí tenc factures seves de la urbanització que no estan pagades, i els seus deutes poden superar els 300 mil euros. Per això ha organitzat aquest 'xou' a Anticorrupció», afirmà.

A la pregunta de si havia «protagonitzat un pelotazo» a Son Oms, Montis respongué: «Som misser, m'he dedicat a l'urbanisme sempre i intent guanyar-me la vida el millor que puc. Vaig guanyar doblers, però ho vaig declarar tot, vaig pagar i continuu pagant els impostos. Acab d'abonar, per exemple, 120.000 euros en concepte d'impost de societats». Assenyalà, així mateix, que actualment només és propietari d'una parcel·la a Son Oms, «que està reservada pel meu fill».

També deslligà per complet de la requalificació dels terrenys de Son Oms els dos dirigents d'UM imputats (pel presumpte delicte de tràfic d'influències), Bartomeu Vicens i Maximilià Morales. «Ells quedaren desvinculats de tot el 1995, quan em digueren que no podien continuar», assegurà. Segons el lletrat, «qui cal investigar és Àngel Ochando Javaloyas, que té un passat judicial molt conegut a Palma, fins i tot amb antecedents penals».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.