algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°

Quatre equatorians, els salvadors de Puigpunyent

Quatre manobres que treballaven a un xalet salvaren la vida de l'home danès i del seu fill quan estaven a punt de morir arrossegats per la torrentada

70694
John Bedoga, Johny Trejo, Ronald Leones i Ernesto Boada al lloc dels fets.

John Bedoga, Johnny Trejo, Ronald Leones i Ernesto Boada són els noms i els llinatges dels quatre joves que evitaren que la tragèdia fos encara més grossa.Originaris, tots ells, de Ciudad Esmeraldas, a l'Equador, feien feina de picapedrers en un xalet de la urbanització de Son Serralta en el moment en què es produí la torrentada amb conseqüències nefastes.L'avís d'un veí de la zona provocà que correguessin escapats cap al jaç del torrent. Tenien les cordes a prop, ja que les empren cada dia amb motiu de la seva feina.

Quan varen ser al pont que dóna accés a la urbanització per la carretera de Palma, es trobaren amb un panorama que feia feredat. Havien d'actuar com més aviat millor.L'infant i la parella de la víctima estaven aferrats a una soca d'un arbre, ben enmig del corrent d'aigua. Toni, un policia local de Palma, resident de la urbanització, en intentar rescatar els turistes danesos també hi havia quedat atrapat.

«No sé d'on va comparèixer el cotxe blau. El que sí que puc dir és que era just allà "explica Jhonny Trejo", tot assenyalant-ho amb el dit. N'hi ha que diuen que el cotxe passà per davall el pont de la urbanització, i d'altres que, des de la mateixa carretera, pegà per avall. El que és cert és que l'infant i son pare eren allà enmig i l'aigua gairebé els arribava fins a dalt. L'home estranger demanava a Toni, el policia local, si sabia on era la seva al·lota. Tot estava molt embullat. Nosaltres no enteníem res perquè just havíem acabat d'arribar del xalet i ens havíem trobat amb tota l'aiguada».

La tasca de John, Johnny, Ronald i Ernesto, però, no acabà aquí. Foren ells també els qui ajudaren a sortir els quatre ocupants d'un altre vehicle que estava dins el torrent.Si no hagués estat per l'ajuda d'aquests joves, amb noms anglòfons i cognoms hispànics, la tragèdia hauria pogut ser major. No debades, John, Johnny, Ronald i Ernesto són descendents d'un poble antiquíssim, els esmeralda, que habitaven les costes de l'Equador abans que els espanyols hi arribassin.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.